SZTE Info

Világhírű orvosok az ortopédiai és traumatológiai konferencián

2014. június 24-én közös konferenciát tartott Szegeden a Magyar Ortopéd és Traumatológus Társaság. A TIK-ben rendezett konferencián, szakmai kiállításon külföldi szakértők is megjelentek, előadtak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ortopédok szakorvosok és traumatológusok közösen tartottak konferenciát 2014. június 24-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Informatikai Központban. Az esemény jelentősége kapcsán Varga Endre, az SZTE ÁOK Traumatológiai Klinika tanszékvezetője és a konferencia főszervezője elmondta, hogy a hétvégén Budapesten lesz a világ vezető csontsebészeit összefogó éves találkozó, melyre a világ 200 vezető sebésze először érkezik az országba. – Ennek kapcsán tudtuk a kongresszust megszervezni, hogy ide Szegedre is meghívtunk több világhírű szakembert – árulta el Varga Endre, utalva a konferencia magas szakmai színvonalára. – Meghívott vendégek érkeztek többek között Thaiföldről, Amerikából, Kanadából, Kolumbiából, Argentínából, Németországból és Svájcból – sorolta a külföldi vendégelőadók hosszú sorát, akik a tudományos beszédek mellett kerekasztal-beszélgetéseken is részt vettek.


– A programok és előadások tematikájának összeállításakor igyekeztünk figyelembe venni, hogy Szegeden most nyílt meg az új sürgősségi betegellátó osztály, valamint a központi műtő, így a fő témák között a politraumatizáció, a sürgősség és a trauma kapcsolata, a pszichotrauma és a betegoktatás fontossága szerepelt – jegyezte meg a szerteágazó programkínálat kapcsán Varga Endre, aki igen sikeresnek ítélte meg a közös konferenciát. A magas színvonalú tudományos seregszemle népszerűségét mutatja az is, hogy közel 1200 résztvevője és 64 kiállítási standja volt. – Magyarországon egyre inkább komolyan kell venni, hogy csak azok a dolgok valósulhatnak meg, amelyet akarunk, és közös munkával elérünk. A baleseti ellátás javításához egyaránt szükség van az orvosok, a szakképzés, a betegek, a politika és a média együttműködésére – jelentette ki Varga Endre.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.