SZTE Info

Élelmiszer-ipari innovációkat mutattak be az SZTE-n

Második interaktív napjával várja az érdeklődőket a Capinfood projekt. Az izgalmas kvízjáték és molekuláris gasztronómiai kóstoló mellett a szervezők érdekes előadásokat kínáltak a hallgatók, kutatók, élelmiszer-ipari szakemberek számára az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2014. május 22-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az élelmiszer-ipari innováció növelését és a különböző célpiacok közötti együttműködést elősegítő nemzetközi projekt a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, a fejlesztéseket alkalmazó kis- és középvállalkozásokat, valamint az innovációs megoldásokat megálmodó kutatókat is támogatja.

 

Az élelmiszer-ipari szakmákat népszerűsítő roadshow keretében Budapest után Szegeden is megkóstolhatták az érdeklődők Keresztes Ferenc világbajnok bártender „főztjét”. A Capinfood projekt Szegedi Tudományegyetemen megrendezett interaktív bemutatóján a kóstoló és a kvízjáték mellett olyan előadások is látogathatók voltak amelyek további információval szolgáltak mind a projektről, mind pedig a jövőre induló európai uniós keretprogram, a H2020 által tartalmazott fejlesztési lehetőségekről.

 

Az augusztusban záruló projekt, a Capinfood lényege, hogy támogassa, elősegítse a (például a molekuláris gasztronómiához hasonló) élelmiszer-ipari újítások piaci alkalmazását, és segítse azokat a fiatalokat, akik ennek megvalósítására kellő erőt éreznek magukban. Az élelmiszer innovációjának előfeltétele, hogy a fejlesztések megálmodói és a megoldásokat alkalmazó piaci szereplők találkozzanak, majd együttműködjenek egymással, előmozdítva ezzel a modernebb, egészségesebb táplálkozást támogató technológiák alkalmazását.

 

A projektet Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet-hálózata, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. vezeti. Az alkalmazott kutatás területén széles körű tapasztalattal rendelkező intézet gasztroshow-ján izgalmas kvízjátékkal, molekuláris gasztronómiai kóstolóval és érdekes előadásokkal várta a Capinfood projekt célkitűzései iránt érdeklődő hallgatókat, kutatókat, élelmiszer-ipari szakembereket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *