Bezár

Hírarchívum

Kínai nyelvi versenyt rendezett az SZTE Konfuciusz Intézet

Kínai nyelvi versenyt rendezett az SZTE Konfuciusz Intézet

2014. május 21.
1 perc

A Kínai Nagykövetség felkérésére az SZTE Konfuciusz Intézet rendezte a tizenharmadik „Chinese Bridge Competition – Kínai Nyelvi Híd” verseny elődöntőjét az intézet kihelyezett budapesti oktatási központjában, a Kodolányi János Főiskolán 2014. május 9-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kinai nyelvi versenyA Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet és a Kodolányi János Főiskola közötti, 2013-ban aláírt együttműködési megállapodás értelmében a 2013/14-es tanévtől kezdődően anyanyelvi tanár vezetésével tanulhatnak kínai nyelvet, kultúrát és ország ismeretet a főiskola hallgatói és munkatársai térítésmentesen.

A magyar egyetemisták és főiskolások kínai nyelvi versenyének elődöntőjét a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Xiao Qian nyitotta meg. A háromfordulós nyelvi verseny elődöntőjében húsz, kínaiul tanuló egyetemista és főiskolai hallgató mérte össze tudását. A feladatok között szerepelt egy, a versenyzők által írt kínai nyelvű fogalmazás elmondása, Kínával kapcsolatos kérdések megválaszolása, illetve egy szabadon választott műsorszám bemutatása. Az elődöntőben első helyezést ért el Müller Klaudia, az ELTE hallgatója, második helyezett Szirtes Barbara, az ELTE és Sándor Qiaomin, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója lett. Harmadikként végzett Szigeti Júlia, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákja, Tóth Tamás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről és Balázs Dániel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója. A legeredményesebben szereplő diákok ösztöndíjat nyertek Kína legnevesebb egyetemeire, illetve képviselik hazánkat Kínában, a Kínai Nyelvi Híd verseny döntőjén.

 

Kinai_nyelvi_hidverseny
Kínai nyelvi versenyt rendezett az SZTE Konfuciusz Intézet - GALÉRIA

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek