SZTE Info

Nemzetközi orgonistatalálkozót rendeznek Szegeden

2014. május 20–21. között rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar és a Szegedi Zsinagógáért Alapítvány a VI. Orgonista Találkozót, melyen a hazai intézmények orgona szakos hallgatói és oktatói mellett külföldi vendégek is részt vesznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2004 óta kétévente megrendezendő zenei találkozó célja, hogy a zeneiskolák orgona szakos hallgatói találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek, és megmutassák tudásukat. A rendezvénynek a szegedi zsinagóga ad helyet, ahol a résztvevő diákok egy Bach- és egy romantikus művet, valamint tetszés szerinti műsort adnak elő. A művek a zsinagóga 1903-ban épített, a közelmúltban felújított és 42 regiszteresre kibővített orgonáján csendülnek fel. A szereplő diákok előadásait értékelő bizottság véleményezi.

További információ az SZTE ZMK oldalán.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *