Bezár

Hírarchívum

Ünnep az egyetemalapító mellszobránál

Ünnep az egyetemalapító mellszobránál

2014. május 09.
1 perc

A szegedi egyetem alapításának 433. évfordulója alkalmából koszorúzást, ünnepséget tartanak 2014. május 12-én 13 óra 30 perckor Szegeden a Dóm téri Pantheonban Báthory István mellszobránál.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi univerzitás eszmetörténeti és intézményi gyökere: 1581. május 12., mikor Báthory István erdélyi fejedelem, lengyel király és Litvánia nagyhercege Vilnában kiadta a kolozsvári egyetem alapítólevelét. A Kolozsvárról Szegedre menekült egyetemen 1921. október 9-én kezdődött meg az oktatás.

2014. május 12-én 13 óra 30 perckor Szegeden a Dóm téri Pantheonban a szegedi egyetem alapításának 433. évfordulója alkalmából koszorúzást tart a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága.

Báthory Istvánra emlékezve köszöntőt mond Marjanucz László, az SZTE BTK Történeti Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszéket vezető egyetemi docens, az egyetemtörténeti kötet szerkesztője.

Koszorút helyez el a Báthory-napon a Szegedi Tudományegyetem polgárai nevében Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes.

Az egyetemalapító mellszobránál tartott ünnepségre minden érdeklődőt várnak.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek