SZTE Info

Harsonafanfár a Rektori Hivatal épületében

A 19. Őszi Kulturális Fesztivál programsorozat részeként 2014. október 14-én 19 órakor a Premier Harsona Quartet koncertje várja a muzsika kedvelőit a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületének díszteremében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A lassan egyéves Premier Harsona Quartet 2013 novemberében alakult az SZTE ZMK hallgatóiból, majd 2013 decemberében tartotta nagy sikerű bemutatkozó koncertjét. Az együttes idén harmadszorra ad önálló koncertet Szegeden. A tehetséges fiatalok több kisebb fellépés után sikeres koncertet adtak az egyetemi tavaszi fesztiválon. A kvartett tagjai külföldi egyetemeken, világhírű harsonaművészek mesterkurzusain tanultak, és professzionális zenekarokban járták be többek között az Egyesült Államokat, Németországot és Ázsiát egyaránt. Az idei évben egyénileg több versenyen is kiemelkedő helyezéseket értek el. A zenekar tagjai: Czirok Zoltán, Dobi János, Major Lilla, Sztranyák Dávid. A koncerten főként eredetileg is harsona kvartettekre íródott művek és átiratok csendülnek fel.

 

Műsoron:

Andrew Fox: Fanfár harsonákra

Johann Sebastian Bach: Contrapunctus

Anton Bruckner: Symphony No. 7 Adagio

Antonin Dvorak: 3 Szláv tánc

Georg Tibor: Bevezetés – Téma és variációk

Beat Ryser: 007 – James Bond

Bart Howard: Fly me to the moon

George Gershwin: A portrait

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *