SZTE Info

szabadegyetem_kiemelt

SZTEtelevízió: SzemeSZTEr október

Az SZTE Média Centrum SZTETv egyetemi magazinja, a SzemeSZTEr 2014. október havában is sok érdekes témával várja az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
szemeszter2014oktober
Munka közben a SzemeSZTEr stábja a lézerközpont építési területén

A SzemeSZTEr stábka járt például az ELI építésénél, ahol 9 méter mélyen forgattak a kommunikáció szakos hallgatók, de a SzemeSZTEr mutathatja meg először a lézerközpont 3D-és látványtervét is. A Kutatók éjszakájának színes programkavalkádjából az SZTE BTK Oktatáselméleti Kutatócsoport bemutatóját választották. Ott voltak az SZTE idei Őszi Kulturális Fesztiválja kiemelkedő programjának, a 12 dühös ember című darab színpadi próbáján és bemutatóján is. Megmutatjuk, mit tapasztaltak. Az esélyegyenlőség megteremtésében fontos előrelépés az az új fogászati rendelő, mely az SZTE Fogorvostudomány Karán (FOK) működik néhány hete. Az adás végén a reggae rajongóinak kínálnak egy kis csemegét.

 

Legyenek a SZTEtv SzemeSZTEr magazinjának és más műsorainak a nézői a VTV Szeged műsorán vagy az egyetemi youtube oldalon! Várja Önöket a két műsorvezető: Gerstenbrein Adrienn és Torda Adrienn kommunikáció BA-szakos hallgató és a szerkesztő Bencsik Mónika kommunikáció MA-szakos hallgató.

 

SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.