Bezár

Hírarchívum

Az SZTE rendezi a III. Interregionális Kupát

Az SZTE rendezi a III. Interregionális Kupát

2015. április 17.
2 perc

A szegedi, a debreceni és a pécsi egyetem több mint 200 sportolója méri össze erejét a III. Interregionális Kupán. 2015. április 23-án és 24-én a Szegedi Tudományegyetem szervezi meg a „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” pályázat programját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szechenyi2020-eszaA TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 számú pályázat nyújt lehetőséget arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem sportolói a három városban négy-négy sportágban összemérjék erejüket. 2014. áprilisában, Pécsett, 2014. őszén Debrecenben versenyeztek a fiatal sportolók. A kupasorozat harmadik állomásaként a Szegedi Tudományegyetem 2015. április 23-án és 24-én szervezi meg a III. Interregionális Kupát.


A kupasorozat állandó sportágai a fiú-leány futsal, a fiú-leány kézilabda és a fiú-leány kosárlabda. A negyedik sportág szabadon választható, mely idén – Szeged földrajzi adottságaiból adódóan – a sárkányhajózás – tájékoztatott Domokos Mihály. Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezető-helyettese hozzátette: minden sporteseményen egy-egy egyetem 80-80 fővel képviseltetheti magát, amibe beletartozik 6-8-10 pom-pom lány, akik a szurkolás mellett szintén megméretnek a versenyek idején. A sportolókkal, edzőkkel, szaktanárokkal, vendégekkel együtt körülbelül 300 személy vesz részt a rendezvényen.


A III. Interregionális Kupát 2015. április 23-án 12 óra 45 perckor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, valamint Galambos Gábor, az SZTE sportért felelős rektori megbízottja nyitja meg. 2015. április 23-án az Etelka sori Sportcsarnokban 14 és 16 óra között a három egyetem fiú és leány kosárlabda csapatai mérkőzik meg, a Városi Sportcsarnokban a kosárlabdások veszik birtokba a pályát. Az SZTE JGYPK Topolya sori Sportcsarnokában pedig 14 és 16 óra között a futsal-osok játszanak.


Másnap, április 24-én 11 órakor a Szabadság Úszóháztól startol a sárkányhajó verseny, majd 13 órától a pom-pom csapatok versenyeznek a Topolya sori Sportcsarnokban. Ott az ünnepélyes díjátadót 13 óra 30 perctől tartják.


A részletes program itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek