Bezár

Hírarchívum

Tananyag korszerűsítés magyar - norvég együttműködéssel

Tananyag korszerűsítés magyar - norvég együttműködéssel

2015. április 20.
2 perc

A „Smooth Transit from Master to Doctoral Education” című projekt részeként egy nyári intenzív oktatási program valósul meg. Erről is szó esett a 2015. március 4. és 7. napja közötti második workshopon, ahol a szerves kémia ipari alkalmazhatóságának lehetőségeit mutatták be a résztvevő hallgatóknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, valamint a University of Tromsø együttműködésében valósult meg a "Smooth Transit from Master to Doctoral Education” című projekt. A program célja egy olyan interdiszciplináris tananyag korszerűsítés, fejlesztés, amely kiegészíti a partner intézmények meglévő képzését oly módon, hogy a kémia iránt érdeklődő, de nem feltétlenül csak a kémiai képzésben résztvevő hallgatók, egy innovatív, ipari alkalmazásokat szem előtt tartó szemlélettel gazdagodjanak, amely a munkaerőpiacra lépéskor is előnyt jelent számukra.

A „Smooth Transit from Master to Doctoral Education” című projekt Izlandtól, Liechtensteintől és Norvégiától az EGT Alapok révén 38000 euró támogatásban részesült.

 

A márciusi workshopnak, a norvég projekt partner, a University of Tromsø adott otthont. Az eseményen a norvégiai partner képviselői mellett a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem képviselői is jelen voltak. A workshop témája egyebek mellett a 2015. év júliusában megvalósuló nyári iskola programja, az intenzív programon alkalmazott oktatási módszertan, illetve a hallgatók teljesítményének elismerése volt.

 

Az EGT Alapok és a Norvég Alapok révén Izland, Liechtenstein és Norvégia hozzájárul a társadalmi és gazdasági különbségek csökkentéséhez, valamint kedvezményezett országokkal való kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez Európában.

 

A három ország az Európai Gazdasági Térségről (EGT) szóló megállapodás révén szorosan együttműködik az EU-val. A 2009-2014 közötti időszakra az EGT Alapok és a Norvég Alapok támogatási összege 1,79 milliárd euró. A norvég hozzájárulás a teljes összeg 97%-át teszi ki. A támogatásból a nem kormányzati szervezetek, kutatási és felsőoktatási intézmények, valamint a köz-és magánszektor részesülhet a 12 legutóbb csatlakozott EU tagállamban, valamint Görögországban, Portugáliában és Spanyolországban. Széleskörű együttműködés folyik a donor államok szerveivel, és a tevékenységeket várhatóan 2016-ig megvalósítják.

 

A fő támogatási területek a környezetvédelem és az éghajlatváltozás, a kutatás és az ösztöndíjak, a civil társadalom, az egészségügy és a gyermekek, a nemek közötti esélyegyenlőség, az igazságosság és a kulturális örökség.

 

A projekt az EGT Alapok támogatásával valósul meg.

A Smooth Transit from Master to Doctoral Education” című projekt sajtóközleménye itt megtekinthető

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek