SZTE Info

Jelentkezőket vár az SZTE Bálint Sándor – Borica Néptáncegyüttes

„Kedves táncolni vágyó fiatalok! Az SZTE Bálint Sándor – Borica Néptáncegyüttes várja jelentkezéseteket, ha kedvet éreztek a néptánc iránt…” – kezdődik a felhívás. Jelentkezni e-mailben vagy az első próbán személyesen lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szép hagyományokat ápol a szegedi egyetemen az SZTE Bálint Sándor – Borica Néptáncegyüttes. A néptánc iránt érdeklődő fiatalokat szeretettel várják az együttes próbáira is.

A csoport vezetője: Tanács István, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere elmondta: „Próbáinkon a bemelegítés és ritmusgyakorlatok után megismerhetitek a magyar nép és a Kárpát-medence tánckultúráját, népdalait, hagyományait.”

Fontos tudnivaló, hogy a néptáncra „átváltható” az egyetemi testnevelés órák kötelezettsége.

 

Az SZTE Bálint Sándor – Borica Néptáncegyüttes próbáinak helyszíne: Hóra Színház próbaterme, Szeged, Dózsa György utca 2., azaz: „a régi Hungival szemben”. A próbák ideje: hétfő-szerda 19.00 órától 20.30 óráig.

Az első próba időpontja: 2015. szeptember 14. hétfő.

Minden mozogni vágyó, a néptánc iránt érdeklődő fiatalt szeretettel várnak. Érdeklődni, további információt kérni a tartan@t-online.hu e-mail címen lehet.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *