SZTE Info

uj_agy_kiemelt_nagy

Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán

Több mint 3,5 millió forint értékben vásároltak gyermekágyakat és különféle eszközöket az algyői Jura Ipari Park vállalkozói az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának. Az életmentő felszereléseket 2015. augusztus 27-én adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A JURA Ipari Parkot üzemeltető Algyő Park Kft. éves jótékonysági rendezvényén az ipari parkban működő vállalkozások több, mint 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, melyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályát támogatták –tájékoztatott Ormay Tamás. Az Algyő Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta. „Fontos elvárásunk volt, hogy ne pénzzel támogassuk az intézményt, hanem eszközbeszerzéssel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a pénzadományokat összegyűjtsük. Jövőre több időt fogunk erre hagyni, így bízunk benne, hogy nagyobb összegű támogatás gyűlik össze, mellyel a rászoruló intézményeket tudjuk segíteni”.

 

uj_agyak_galeira
Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán - GALÉRIA


A befolyt összegből a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotú gyermekeit kezelő osztály két új intenzíves ágyat, két transzport betegmonitort és gyógyszerporlasztót kapott. A felajánlás mérföldkőnek számít az osztály fejlesztésében, óriási lökést ad, hiszen az elmúlt 10 év egyik legnagyobb beruházását sikerült megvalósítani – hangsúlyozta Gál Péter. Az SZTE gyermekklinika gyermekintenzív osztály vezetője hozzátette: az új ágyaknak és eszközöknek köszönhetően nemcsak a beteg gyermekek komfort érzete, de az ellátás minősége és az életveszélyes állapotú betegek kezelési körülményei is javultak.

 

A legnagyobb összeggel hozzájáruló felajánló, ifj. Jász Ottó elmondta: mindannyiunk erkölcsi kötelessége, lehetőségeihez mértem támogatást nyújtani. Hangsúlyozta: „Úgy gondolom, a közösség támogatására jobb helyszín nem kínálkozik, mint egy egészségügyi intézmény, különösen egy gyermekekre specializálódott osztály.”.

 

SZTEinfo – Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 21.
  10:30 - 13:00
  Halasi Gyula – Szén-dioxid hidrogénezése kontrollált méretű Pt adalékolt NiO hordozós katalizátorokon, in-situ technikák alkalmazása című előadásával kezdődik a Katalizis nap. Az utolsó előadó: Pap József Sándor, aki Cu-komplexek alkalmazása elektrokatalitikus vízbontásban címmel tart bemutatót. A program szervezője: a SZAB Kémiai Szakbizottság Anyagtudományi Munkabizottság, SZTE Kémiai Intézet, MTA EK Felületkémiai és Katalízis Laboratórium.
 • március 21.
  15:00 - 17:30
  A konferencia és kerekeasztal-beszélgetés témája: az SZTE a szegedi sportsikerekért. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat „Megengedett teljesítménynövelési lehetőségek - antidopping szaktanácsadás” pályázati projekt megvalósításának nyitó konferenciáján Dr. Csonka Csaba sportügyekért felelős rektori megbízott, egyetemi docens mond köszöntőt. A táplálkozás szerepe a felkészítésben címmel díszelőadást tart Dr. Martos Éva orvosprofesszor, a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke tartja. A projektet Dr. Török László, Dr. Győri Ferenc, Dr. Márton János, Dr. Mikulán Rita, Ulrichné Varga Rita, Komár Réka mutatja be. Az egyetem és a sportegyesületek képviselőinek kerekasztal-beszélgetését Kecse Nagy Sándor kommunikációs menedzser vezeti. A szervezők kérik az előzetes regisztrációt az egyetemi.sportorvos@gmail.com e-mail címre!
 • március 21.
  17:30 - 18:30
 • március 21.
  17:55 - 19:00
  A Szabadegyetem – Szeged rendezvény-sorozatban Karikó Sándor Ki a nevelés gazdája? címmel tart előadást. Többek között arról esik szó, hogy hogy bár úgy tűnik, a neveléshez mindenki ért, mégis egy sor lapos ismeret, tévhit kering ebben a témában. És főként az a gond, hogy mintha nem lenne gazdája ennek a fontos tevékenységnek. A prezentációs előadás új és sajátos megközelítést kínál fel, amely hasznos lehet minden egyetemi szakos hallgatónak: alapvetően filozófiai, etikai és pedagógiai jellegű összefoglalást tartalmaz. További információ: https://www.u-szeged.hu/szabadegyetem/ki-neveles-gazdaja