SZTE Info

uj_agy_kiemelt_nagy

Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán

Több mint 3,5 millió forint értékben vásároltak gyermekágyakat és különféle eszközöket az algyői Jura Ipari Park vállalkozói az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának. Az életmentő felszereléseket 2015. augusztus 27-én adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A JURA Ipari Parkot üzemeltető Algyő Park Kft. éves jótékonysági rendezvényén az ipari parkban működő vállalkozások több, mint 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, melyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályát támogatták –tájékoztatott Ormay Tamás. Az Algyő Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta. „Fontos elvárásunk volt, hogy ne pénzzel támogassuk az intézményt, hanem eszközbeszerzéssel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a pénzadományokat összegyűjtsük. Jövőre több időt fogunk erre hagyni, így bízunk benne, hogy nagyobb összegű támogatás gyűlik össze, mellyel a rászoruló intézményeket tudjuk segíteni”.

 

uj_agyak_galeira
Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán - GALÉRIA


A befolyt összegből a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotú gyermekeit kezelő osztály két új intenzíves ágyat, két transzport betegmonitort és gyógyszerporlasztót kapott. A felajánlás mérföldkőnek számít az osztály fejlesztésében, óriási lökést ad, hiszen az elmúlt 10 év egyik legnagyobb beruházását sikerült megvalósítani – hangsúlyozta Gál Péter. Az SZTE gyermekklinika gyermekintenzív osztály vezetője hozzátette: az új ágyaknak és eszközöknek köszönhetően nemcsak a beteg gyermekek komfort érzete, de az ellátás minősége és az életveszélyes állapotú betegek kezelési körülményei is javultak.

 

A legnagyobb összeggel hozzájáruló felajánló, ifj. Jász Ottó elmondta: mindannyiunk erkölcsi kötelessége, lehetőségeihez mértem támogatást nyújtani. Hangsúlyozta: „Úgy gondolom, a közösség támogatására jobb helyszín nem kínálkozik, mint egy egészségügyi intézmény, különösen egy gyermekekre specializálódott osztály.”.

 

SZTEinfo – Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • január 18.
  17:00 - 18:30
  Mi történhetett az 1882 virágvasárnapja előtti szombaton Solymosi Eszterrel, a 14 éves cselédlánnyal, akit a tiszaeszlári zsinagóga környékén láttak utoljára szemtanúk? Kitalálta, betanították vagy igazat mondott a 135 évvel ezelőtti per koronatanúja? A védelem eredményességében mi volt a szerepe a pénznek? Miként lett vérvád, illetve mi a szerepe a korabeli magyar és nemzetközi sajtónak abban, hogy a bűnbakképzés közösségi változataként vált ismertté a tiszaeszlári per? Lehetséges-e valamilyen megoldást adni Solymosi Eszter eltűnésére? A rejtélyes tiszaeszlári per címmel az Osiris Kiadó gondozásában 2017 decemberében megjelent kötet szerzőjét, Blutman László szegedi jogtudóst Újszászi Ilona újságíró kérdezi a könyvpremieren.
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.