SZTE Info

uj_agy_kiemelt_nagy

Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán

Több mint 3,5 millió forint értékben vásároltak gyermekágyakat és különféle eszközöket az algyői Jura Ipari Park vállalkozói az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának. Az életmentő felszereléseket 2015. augusztus 27-én adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A JURA Ipari Parkot üzemeltető Algyő Park Kft. éves jótékonysági rendezvényén az ipari parkban működő vállalkozások több, mint 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, melyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályát támogatták –tájékoztatott Ormay Tamás. Az Algyő Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta. „Fontos elvárásunk volt, hogy ne pénzzel támogassuk az intézményt, hanem eszközbeszerzéssel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a pénzadományokat összegyűjtsük. Jövőre több időt fogunk erre hagyni, így bízunk benne, hogy nagyobb összegű támogatás gyűlik össze, mellyel a rászoruló intézményeket tudjuk segíteni”.

 

uj_agyak_galeira
Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán - GALÉRIA


A befolyt összegből a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotú gyermekeit kezelő osztály két új intenzíves ágyat, két transzport betegmonitort és gyógyszerporlasztót kapott. A felajánlás mérföldkőnek számít az osztály fejlesztésében, óriási lökést ad, hiszen az elmúlt 10 év egyik legnagyobb beruházását sikerült megvalósítani – hangsúlyozta Gál Péter. Az SZTE gyermekklinika gyermekintenzív osztály vezetője hozzátette: az új ágyaknak és eszközöknek köszönhetően nemcsak a beteg gyermekek komfort érzete, de az ellátás minősége és az életveszélyes állapotú betegek kezelési körülményei is javultak.

 

A legnagyobb összeggel hozzájáruló felajánló, ifj. Jász Ottó elmondta: mindannyiunk erkölcsi kötelessége, lehetőségeihez mértem támogatást nyújtani. Hangsúlyozta: „Úgy gondolom, a közösség támogatására jobb helyszín nem kínálkozik, mint egy egészségügyi intézmény, különösen egy gyermekekre specializálódott osztály.”.

 

SZTEinfo – Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.