SZTE Info

gtk_osztondij_kiemelt

Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aulájában 2015. február 20-án a vállalati és alapítványi ösztöndíjak átadó ünnepségén 73 fiatal tehetség vehette át elismerő oklevelét. Idén először az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment képzésben résztvevő legjobb hallgatót is díjazták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hatodik alkalommal vehették át a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar legjobb hallgatói ösztöndíjat igazoló okleveleiket támogatóiktól.


  Száznál is többen


2015 februárjában már száznál több szegedi közgazdászhallgató vehet részt abban az ösztöndíjrendszerben, mely az önköltséges képzésben résztvevő tehetségeket segíti.

Az egyedülállónak mondható programban – a dél-alföldi vállalatok, vállalkozások és alapítványok összefogásának köszönhetően – az ösztöndíjas hallgatók akár a BA képzés teljes ideje alatt élvezhetik a támogatást, és bekapcsolódhatnak az ösztöndíjalapító tevékenységébe.

„A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar ösztöndíj programja három és fél éve jött létre, három céllal. Egyrészt, hogy támogassuk a karon tanuló hallgatókat, másrészt, hogy segítsük a hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését, harmadrészt pedig, hogy hozzájárulhassunk, hogy végzett hallgatóink kiváló szakemberként tudják végezni munkájukat” – mondta köszöntő szavaiban Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja.


GTK_dijatado_2015_februar_20_galeria
Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit - GALÉRIA

 


A hallgatók mindennemű támogatása


A gazdaságtudományi kar ösztöndíj programjában jelenleg 103 hallgató vesz részt 19 vállalat és alapítvány támogatásával, melyek közül kilenc vállalat már több alkalommal is alapított ösztöndíjat az SZTE gazdaságtudományi karán.

Emellett a GTK által meghirdetett „Gazdaságtudományi Kar Tehetsége” ösztöndíj programban is rendkívül sok hallgató vesz részt. Közülük 13-an tanulmányaik kezdete óta folyamatos elnyerték ezt a támogatást. A gazdasági kar dékánja kiemelte: idén első alkalommal, a kar legfiatalabb alapképzésén, vagyis az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszakon is adnak át ösztöndíjat. Erre a szakra öt országból érkeznek diákok, akik rendkívül felkészültek, közülük is a legjobb tanulmányi átlaggal rendelkező hallgató nyerte el a támogatást.

 


A legkiválóbbak elismerése


Az SZTE GTK ünnepi ösztöndíj átadón a Contitech Rubber Industrial Kft. ösztöndíját Drahos Fanni, a Scriptum Zrt. ösztöndíját Petcnyik Viktória Laura és Nádas Nikoletta, míg a svájci Leica Geosystems támogatását Árvai Dávid vehette át. Mellettük a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében 73, a legkiválóbb tanulmányi eredményt elérő közgazdászhallgató nyerte el a „Gazdaságtudományi Kar Tehetség” ösztöndíjat.

Az ösztöndíjkiosztó ünnepség zárásaként Badó Attila, az SZTE Tehetségpont elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont nevében gratulált a díjazottaknak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyedülálló és példamutató a tehetséggondozó tevékenysége.


Zárszavában kiemelte a rendezvényen négy csoportot illet elismerés. A sok-sok egyetemi hallgatót, akik sikeres tanulmányaikkal elnyerték a támogatásokat; a gazdasági kar vezetését, mely a tehetséggondozás területén folyamatosan élen jár; azokat az alapítványokat és vállalkozásokat, akik támogatják a szegedi tehetségeket; és nem utolsó sorban a szülőket, akik lehetővé tették a hallgatóknak, hogy idáig eljussanak – összegzett Badó Attila az SZTE GTK ösztöndíj átadó ünnepségén.

 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotó: Ócsai Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.