SZTE Info

gtk_osztondij_kiemelt

Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aulájában 2015. február 20-án a vállalati és alapítványi ösztöndíjak átadó ünnepségén 73 fiatal tehetség vehette át elismerő oklevelét. Idén először az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment képzésben résztvevő legjobb hallgatót is díjazták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hatodik alkalommal vehették át a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar legjobb hallgatói ösztöndíjat igazoló okleveleiket támogatóiktól.


  Száznál is többen


2015 februárjában már száznál több szegedi közgazdászhallgató vehet részt abban az ösztöndíjrendszerben, mely az önköltséges képzésben résztvevő tehetségeket segíti.

Az egyedülállónak mondható programban – a dél-alföldi vállalatok, vállalkozások és alapítványok összefogásának köszönhetően – az ösztöndíjas hallgatók akár a BA képzés teljes ideje alatt élvezhetik a támogatást, és bekapcsolódhatnak az ösztöndíjalapító tevékenységébe.

„A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar ösztöndíj programja három és fél éve jött létre, három céllal. Egyrészt, hogy támogassuk a karon tanuló hallgatókat, másrészt, hogy segítsük a hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését, harmadrészt pedig, hogy hozzájárulhassunk, hogy végzett hallgatóink kiváló szakemberként tudják végezni munkájukat” – mondta köszöntő szavaiban Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja.


GTK_dijatado_2015_februar_20_galeria
Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit - GALÉRIA

 


A hallgatók mindennemű támogatása


A gazdaságtudományi kar ösztöndíj programjában jelenleg 103 hallgató vesz részt 19 vállalat és alapítvány támogatásával, melyek közül kilenc vállalat már több alkalommal is alapított ösztöndíjat az SZTE gazdaságtudományi karán.

Emellett a GTK által meghirdetett „Gazdaságtudományi Kar Tehetsége” ösztöndíj programban is rendkívül sok hallgató vesz részt. Közülük 13-an tanulmányaik kezdete óta folyamatos elnyerték ezt a támogatást. A gazdasági kar dékánja kiemelte: idén első alkalommal, a kar legfiatalabb alapképzésén, vagyis az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszakon is adnak át ösztöndíjat. Erre a szakra öt országból érkeznek diákok, akik rendkívül felkészültek, közülük is a legjobb tanulmányi átlaggal rendelkező hallgató nyerte el a támogatást.

 


A legkiválóbbak elismerése


Az SZTE GTK ünnepi ösztöndíj átadón a Contitech Rubber Industrial Kft. ösztöndíját Drahos Fanni, a Scriptum Zrt. ösztöndíját Petcnyik Viktória Laura és Nádas Nikoletta, míg a svájci Leica Geosystems támogatását Árvai Dávid vehette át. Mellettük a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében 73, a legkiválóbb tanulmányi eredményt elérő közgazdászhallgató nyerte el a „Gazdaságtudományi Kar Tehetség” ösztöndíjat.

Az ösztöndíjkiosztó ünnepség zárásaként Badó Attila, az SZTE Tehetségpont elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont nevében gratulált a díjazottaknak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyedülálló és példamutató a tehetséggondozó tevékenysége.


Zárszavában kiemelte a rendezvényen négy csoportot illet elismerés. A sok-sok egyetemi hallgatót, akik sikeres tanulmányaikkal elnyerték a támogatásokat; a gazdasági kar vezetését, mely a tehetséggondozás területén folyamatosan élen jár; azokat az alapítványokat és vállalkozásokat, akik támogatják a szegedi tehetségeket; és nem utolsó sorban a szülőket, akik lehetővé tették a hallgatóknak, hogy idáig eljussanak – összegzett Badó Attila az SZTE GTK ösztöndíj átadó ünnepségén.

 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotó: Ócsai Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.