SZTE Info

Sziesztázz az egyetemi könyvtárban!

Szórakoztató, friss, ismeretterjesztő és pihentető könyvek válogatása várja az SZTE Klebelsberg Könyvtár látogatóit az I. emeleti olvasóteremben a bejárati ajtóval szemben lévő „SZIESZTA polcon”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szieszta_polc_tik„Buszon, vonaton, villamoson, órák közt, délben, este: olvass valami könnyűt, minden hónapban mást. Válogass kedvedre és hozd vissza minél előbb az elolvasott könyvet!” Ez a két mondat áll az SZTE Klebelsberg Könyvtár legújabb polcának oldalán.


Az egyetemi bibliotéka évek óta végez látogatói körében olvasói elégedettség felmérését. Legutóbb sokan jelezték, hogy szívesen olvasnának „könnyedebb” irodalmi műveket is. Ezért a könyvtár munkatársai SZIESZTA polccal várják a látogatókat. Megtalálhatóak itt a legfrissebb krimik, a romantikus könyvek, az ismeretterjesztő művek is. A szabadidős tevékenységekkel, például a sporttal, gasztronómiával, kertészkedéssel kapcsolatos irodalom is ide kerül – tudtuk meg Sümeginé Lehotai Edit könyvtárostól. Az egyetemi bibliotéka munkatársa hozzátette: a polc anyagát az olvasói kérések alapján rendszeresen frissítik. Mivel a polc funkciója, hogy az itt elhelyezett példányok minél sűrűbben és gyorsabban cserélődjenek az olvasók kezében, így csak 4 hétre kölcsönözhetőek és nem hosszabbíthatóak a dokumentumok. A lelkes olvasók a polcon elhelyezett színes post-iteken írhatják meg, hogy mit olvasnának még, mi a véleményük az új gyűjteményről vagy az elolvasott könyvről.


Érdemes tehát betérni a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárába, ha a sok tanulnivaló és kötelező olvasmány mellett egy kis sziesztázásra vágyunk!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *