SZTE Info

Sziesztázz az egyetemi könyvtárban!

Szórakoztató, friss, ismeretterjesztő és pihentető könyvek válogatása várja az SZTE Klebelsberg Könyvtár látogatóit az I. emeleti olvasóteremben a bejárati ajtóval szemben lévő „SZIESZTA polcon”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szieszta_polc_tik„Buszon, vonaton, villamoson, órák közt, délben, este: olvass valami könnyűt, minden hónapban mást. Válogass kedvedre és hozd vissza minél előbb az elolvasott könyvet!” Ez a két mondat áll az SZTE Klebelsberg Könyvtár legújabb polcának oldalán.


Az egyetemi bibliotéka évek óta végez látogatói körében olvasói elégedettség felmérését. Legutóbb sokan jelezték, hogy szívesen olvasnának „könnyedebb” irodalmi műveket is. Ezért a könyvtár munkatársai SZIESZTA polccal várják a látogatókat. Megtalálhatóak itt a legfrissebb krimik, a romantikus könyvek, az ismeretterjesztő művek is. A szabadidős tevékenységekkel, például a sporttal, gasztronómiával, kertészkedéssel kapcsolatos irodalom is ide kerül – tudtuk meg Sümeginé Lehotai Edit könyvtárostól. Az egyetemi bibliotéka munkatársa hozzátette: a polc anyagát az olvasói kérések alapján rendszeresen frissítik. Mivel a polc funkciója, hogy az itt elhelyezett példányok minél sűrűbben és gyorsabban cserélődjenek az olvasók kezében, így csak 4 hétre kölcsönözhetőek és nem hosszabbíthatóak a dokumentumok. A lelkes olvasók a polcon elhelyezett színes post-iteken írhatják meg, hogy mit olvasnának még, mi a véleményük az új gyűjteményről vagy az elolvasott könyvről.


Érdemes tehát betérni a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárába, ha a sok tanulnivaló és kötelező olvasmány mellett egy kis sziesztázásra vágyunk!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.