Bezár

Hírarchívum

Koszorúzás és kitüntetések a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Koszorúzás és kitüntetések a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2015. január 21.
1 perc

A Magyar Kultúra Napját köszöntve az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese is megkoszorúzta Kölcsey szobrát. Az ünnepen a szegedi egyetem munkatársai közül néhányan elismerést vehettek át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hagyomány, hogy a szegedi Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban, Kölcsey Ferenc mellszobránál a Magyar Kultúra Napja alkalmából koszorúzási ünnepséget tartanak. A 2015. január 21-i tisztelgésen Szeged város, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a kulturális szervezetek képviselői jelentek meg. Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművészének a tolmácsolásában hangzott el. A Szegedi Tudományegyetem nevében Martinek Tamás nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes helyezte el az emlékezés és a tisztelgés koszorúját a Himnusz költője, Kölcsey szobránál.


Kolcsey_szobor_koszoruzas_2015._januar_21
Koszorúzás és kitüntetések a Magyar Kultúra Napja alkalmából - GALÉRIA


A Szeged Kultúrájáért Díjat és a Kölcsey-érmeket a szegedi Móra-múzeumban rendezett díszünnepségen adták át. Hárman vehették át a rangos városi elismerést, a Szeged Kultúrájáért Díjat. Közülük az SZTE munkatársa Dombiné Kemény Erzsébet zongoraművész, zenetanár (az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék főiskolai tanára), és Gyémánt Csilla színháztörténész (az SZTE ZMK óraadó tanára).


A kultúra különböző területein tevékenykedő 11 személy kapta meg a Kölcsey-érmet. Közülük az SZTE kötelékébe tartozik például a Fool Moon Vokálegyüttes több tagja.


SZTEinfo

Fotók: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek