SZTE Info

konyvtar_kiemelt

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ szinte minden tájáról küldtek be fotókat az olvasók a BoredPanda Könyvtárakról szóló összeállításába a BoredPanda könyvtárakról szóló összeállításához. A válogatásban a 7. legszebbnek a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárát találja a szeretlekmagyarorszag.hu.

konyvtar„Lenyűgöző épületek, varázslatos belső terek” – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Az ART.BLOG rovat http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-vilag-20-legcsodalatosabb-konyvtara szerint az SZTE Klebelsberg Könyvtár a 7. „leg” abban a sorban, amely a prágai nemzeti könyvtárat ábrázoló fotóval indul. A soron következő legek: a Szt. Flórián kolostor, Ausztria; a Biblioteca Real Gabinete Portugues De Leitura, Rio De Janeiro, Brazília…

Ugyanakkor az összeállítás hátterét jelentő http://www.boredpanda.com/extraordinary-libraries/ 50 részből álló sorozatában az SZTE-könyvtár – egy nem épp friss fotóval – a 43. helyen szerepel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét ráirányul a reflektorfény szép és jó könyvtárunkra” – fogadta a hírt Keveházi Katalin. A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának a főigazgatója hozzátette: „nem tisztázott az a szempontrendszer, amely alapján e friss nemzetközi toplista alakul, de kifejezi a mi bibliotékánkat szeretők lelkesedését, hogy fényképet töltöttek fel a könyvtárunknak otthont adó, 2014 decemberében 10 éves születésnapját ünneplő SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központról.”

„A világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org – egy online kalauz a mesterfokú tanulmányokhoz – a József Attila Tanulmányi és Információs Központot (JATIK), illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat” – adtuk hírül 2013. január 18-án. Az http://www.bestmastersprograms.org/50-amazing-university-libraries/ összeállítás nyomán születő cikk elérhető az SZTE Hírportálon: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/hirarchivum/2013-januar/top-50-ben-tik

 

konyvtar3Az 10 éves SZTE TIK ad otthont a Klebelsberg Könyvtárnak, amelynek honlapja tájékozódási lehetőséget kínál, fotókat közöl az egyetemi hallgatók és oktatók világhíres bibliotékájának a küllemről: http://virgo.bibl.u-szeged.hu/~kokas/kvtar20051229/, de sok az információ a belbecsről, vagyis a világszínvonalú szolgáltatásokról is: http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php.SZTEinfo – Ú. I.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.
 • január 21.
  10:00 - 14:00