SZTE Info

konyvtar_kiemelt

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ szinte minden tájáról küldtek be fotókat az olvasók a BoredPanda Könyvtárakról szóló összeállításába a BoredPanda könyvtárakról szóló összeállításához. A válogatásban a 7. legszebbnek a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárát találja a szeretlekmagyarorszag.hu.

konyvtar„Lenyűgöző épületek, varázslatos belső terek” – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Az ART.BLOG rovat http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-vilag-20-legcsodalatosabb-konyvtara szerint az SZTE Klebelsberg Könyvtár a 7. „leg” abban a sorban, amely a prágai nemzeti könyvtárat ábrázoló fotóval indul. A soron következő legek: a Szt. Flórián kolostor, Ausztria; a Biblioteca Real Gabinete Portugues De Leitura, Rio De Janeiro, Brazília…

Ugyanakkor az összeállítás hátterét jelentő http://www.boredpanda.com/extraordinary-libraries/ 50 részből álló sorozatában az SZTE-könyvtár – egy nem épp friss fotóval – a 43. helyen szerepel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét ráirányul a reflektorfény szép és jó könyvtárunkra” – fogadta a hírt Keveházi Katalin. A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának a főigazgatója hozzátette: „nem tisztázott az a szempontrendszer, amely alapján e friss nemzetközi toplista alakul, de kifejezi a mi bibliotékánkat szeretők lelkesedését, hogy fényképet töltöttek fel a könyvtárunknak otthont adó, 2014 decemberében 10 éves születésnapját ünneplő SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központról.”

„A világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org – egy online kalauz a mesterfokú tanulmányokhoz – a József Attila Tanulmányi és Információs Központot (JATIK), illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat” – adtuk hírül 2013. január 18-án. Az http://www.bestmastersprograms.org/50-amazing-university-libraries/ összeállítás nyomán születő cikk elérhető az SZTE Hírportálon: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/hirarchivum/2013-januar/top-50-ben-tik

 

konyvtar3Az 10 éves SZTE TIK ad otthont a Klebelsberg Könyvtárnak, amelynek honlapja tájékozódási lehetőséget kínál, fotókat közöl az egyetemi hallgatók és oktatók világhíres bibliotékájának a küllemről: http://virgo.bibl.u-szeged.hu/~kokas/kvtar20051229/, de sok az információ a belbecsről, vagyis a világszínvonalú szolgáltatásokról is: http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php.SZTEinfo – Ú. I.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. április 04.

IMG_7581

Gergely Árpád László, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének egyetemi tanára kétszer is találkozott Stephen Hawkinggal, akinek a munkásságáról összefoglaló cikket írt egy csillagászati lapban. A közelmúltban elhunyt világhírű brit elméleti fizikus által kidolgozott feketelyuk-termodinamikát a szegedi kutató is felhasználja vizsgálataiban.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • április 18. 16:00 - május 31. 19:00
  Megnyitja: Dr. Bíró István dékán
  A kiállítók: Dr. Gyeviki János, Dr. Kertész Szabolcs, Dr. Krisch Judit, Dr. Lendvai Edina, Dr. Pintér Gáborné, Baló Tünde, Szilágyi Krisztina, Varga Zoltán, Dr. Veréb Gábor, Prof. Dr. Véha Antal
  A Lépcső Galériában 2012 januárja óta rendszeresen rendeznek fotókiállításokat ismert fotóművészek, hallgatók és dolgozók fotóiból.
  Megtekinthető május 31-ig, hétköznap 08.00–19.00, szombaton 08.00–15.00 óráig.
 • április 23.
  08:00 - 10:00
  Az Ókortörténeti Tanszék előadása
 • április 23. 09:00 - 29. 21:00
  A fennállásának huszadik jubileumi évét ünneplő énekversenyt az EMMI támogatásával a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara rendezi. A verseny győztesei 2018. ÁPRILIS 29-ÉN, VASÁRNAP ESTE DÍJKIOSZTÓ GÁLAHANGVERSENYen vehetik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. A díjazott énekestehetségeket ezúttal is a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri, Gyüdi Sándor karmester, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója vezényletével. A versenyre három kategóriában várjuk a tehetséges énekeseket. A versenyfelhívásról bővebben a http://www.simandysingingcompetition.hu/versenyfelhivas oldalon lehet tájékozódni.
 • április 23.
  09:30 - 13:00
 • április 23. 11:00 - 28. 14:00
  Témakör: az olasz vokális kamarazene a reneszánsztól a 20. századig