SZTE Info

aranydiploma_mk_kiemelt_nagy

Aranydiplomásait köszöntötte a Mérnöki Kar

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 26 volt hallgatója vehette át aranydiplomáját 2015. május 15-én az SZTE MK Mars téri épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kitüntetési Szabályzata 22.§ alapján: „arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevél az Egyetem azon volt hallgatójának adományozható, aki diplomáját 50, 60, 65 vagy 70 éve szerezte, közmegbecsülésre méltó, és szakmai munkájával, egész életútjával az Egyetem hírnevét öregbítette”.A megbecsülés jelképe az aranydiploma


A Szegedi Tudományegyetem dicséretes és megőrzendő hagyománya, hogy az 50, 60, 65 évvel korábban végzett diákjainak arany, gyémánt illetve vas diplomát adományoz elismerve azt a tevékenységet, melyet oklevelük megszerzése óta szakterületükön végzetek – fogalmazott az ünnepségen Keszthelyi-Szabó Gábor. Az SZTE Mérnöki Kar dékánja elmondta: a jubileumi oklevelek nevükben kémiai szubsztanciák nevét viselik, de valójában értékeket szimbolizálnak. Az arany napjainkban szinte mindenkinek a gazdagságot és a pénzt juttatja eszébe, ám a középkori ábrázolásokon a királyoknak és szenteknek, a megbecsülésnek volt a jelképe. „Akik 50 évvel ezelőtt fejezték be tanulmányaikat, többségükben nem voltak se gazdagok se királyok, se szentek. Az aranydiplomával az egyetem azt ismeri el, hogy becsülettel megtették mindazt, ami az elmúlt évtizedekben Önöktől telt és remélhetőleg megkapták értünk a megbecsülést” – mondta a dékán.


Aranydiplomasok_koszontese_az_MK-n_2015._majus_15._HD
Aranydiplomásait köszöntötte a Mérnöki Kar - GALÉRIA


Az aranydiplomások önéletrajzaiba tekintve elmondható, hogy az egyetem nyújtotta képzés, egyéni képességekkel társulva, milyen sokfajta feladat eredményes ellátására tette alkalmassá a volt hallgatókat. „Az egyetemnek és Önöknek az a feladata, hogy olyan diákokat és olyan embereket neveljenek, akiknek morális tartásuk van, akik tudják, hogy mi a becsületes munka és mi az az értéke, amire érdemes egy életet építeni. Kérem, saját példájukkal erre az értékrendre neveljék unokáikat, reményeink szerint a mi leendő hallgatóinkat” – zárta beszédét Keszthelyi-Szabó Gábor.26 aranydiplomás


Az aranydiploma átadón oklevelet vehetett át: Bakos Katalin Gabriella, Balatoni József, Csaba Attiláné Baráth Erzsébet, Bálint Lajosné Békés Zsuzsa, Bíró Ernő, Csáki Lászlóné Boros Katalin, Fenyvessy Jánosné Cseri Zsuzsa, Govai Tamás, Détári Endre, Erdődi Levente. Aranydiplomában részesült még Bánki Tamásné Erdős Mária, Korbuly Lászlóné Forgó Kovács Eszter, Gartai Kamilla, Kiss Sándorné Gál Piroska Ágnes, Bacsa Lajosné Honfy Mária, Karnis János Károly, Varga Árpádné Kengyeli Teréz, Kiss Sándor, Kozma Béla, Miklós János Béla, Kovácsics Józsefné Németh Ibolya, Papp József, Bakos Péterné Polgár Rozália, Tasnády-Szeőcs Sámuel, Dobonyi Istvánné Varga Anna és Várnai Ilona. Tanúsítványt vehetett át: Bozsik Pál, Kiss János Mihály és Pálfi Tibor Róbert.


Az okleveleket Keszthelyi-Szabó Gábor a Mérnöki Kar dékánja és Panyor Ágota a kar általános és oktatási dékánhelyettese adta át. Az ünnepségen az évfolyam volt tanárai – Gábor Miklósné professzor emerita, Kovács Imréné és Horváth Károly – is részt vettek.


SZTEinfo- Gajzer Erzsébet

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.