SZTE Info

innov_nap_nyito

Érdekes előadásokkal vár az SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2015-ben is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. 2015. május 14-én 9 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják az innováció iránt érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Innovációs Nap 2015-ös programjában olyan kérdések megvitatására nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatók és vállalati szakemberek is szembesülnek minden nap.

 


Szakemberek találkozója


Az SZTE Innovációs Nap célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, oktatókat, kutatókat, valamint az SZTE társintézményeinek és vállalati partnereinek innováció iránt érdeklődő szakembereit. A rendezvényre meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra hívják fel a vendégek figyelmét, amelyekkel az innovációs és technológia transzfer folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. A kerekasztal beszélgetés lehetőséget biztosít arra, hogy hazai és nemzetközi szinten jelentős vállalati szereplők, valamint egyetemi kutatók osszák meg véleményüket egymással az egyetemi-ipari együttműködések sajátosságairól.


 

Versenypályázati rendszer

 

A rendezvényt 2015. május 14-én 9 óra 30 perckor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja nyitja meg. A megnyitót követően Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes tart értékelést a Szegedi Tudományegyetem innovációs tevékenységről.


Az SZTE rendezvényén Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a kutatás-fejlesztés és innováció versenypályázati rendszerének megújításáról beszél, majd a Mediso Kft. képviselője, Hóbor Sándor preklinikai projekt vezető osztja meg tapasztalatait a kutatás-fejlesztés lehetőségeiről egy hazai, orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő vállalkozás szemszögéből. A rendezvény vendégeinek lehetőségük nyílik részt venni egy rendhagyó kerekasztal-beszélgetésen, amellyel kapcsolatban több hazai vállalat képviselője is elfogadta a szervezők felkérését, így például a Richter Gedeon Nyrt., a Solvo Biotechnológiai Zrt., a Pick Zrt. és az NNG Kft.

 


A kutatási eredmények üzleti hasznosításáról


2015. május 14-én délután Gyimóthy Tibor, az SZTE TTIK Szoftverfejlesztési Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára számol be a részvevőknek tapasztalatairól EU-s pályázatot nyert kutató szemszögéből. Susányi Tamás, a DEAK Zrt. vezérigazgatója bemutatja az ELI SciencePark (ELIPOLIS) által nyújtott lehetőségeket az egyetem számára, amelyet követően Imreh Szabolcs, egyetemi docens, az SZTE-GTK, Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központ munkatársa a kutatók és cégek számára elérhető start-up és spin-off ökoszisztéma kialakításához kapcsolódó támogatásokról és szolgáltatásokról tart előadást.


Az SZTE Innovációs Nap zárásaként Pitó Enikő, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, a kutatási eredmények üzleti hasznosításának lehetőségeiről és feltételeiről, valamint az igazgatóság ebben vállalt komplex szerepéről tart előadást. A prezentációhoz kapcsolódóan bemutatják az SZTE kutatói számára elkészített tájékoztató kiadványt a kutatási eredmények hasznosításáról.


A résztvevőknek lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre, amellyel párhuzamosan a szervezők egy meglepetésprogrammal is kedveskednek a vendégek számára.

 

A tervezett program itt megtekinthető: SZTE Innovációs Nap


A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt regisztrációhoz kötött. A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: regisztráció


További információ az inno@rekt.szte.hu e-mail címen kérhető.

 

SZTEinfo


innov_nap_nyito


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.