SZTE Info

innov_nap_nyito

Érdekes előadásokkal vár az SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2015-ben is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. 2015. május 14-én 9 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják az innováció iránt érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Innovációs Nap 2015-ös programjában olyan kérdések megvitatására nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatók és vállalati szakemberek is szembesülnek minden nap.

 


Szakemberek találkozója


Az SZTE Innovációs Nap célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, oktatókat, kutatókat, valamint az SZTE társintézményeinek és vállalati partnereinek innováció iránt érdeklődő szakembereit. A rendezvényre meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra hívják fel a vendégek figyelmét, amelyekkel az innovációs és technológia transzfer folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. A kerekasztal beszélgetés lehetőséget biztosít arra, hogy hazai és nemzetközi szinten jelentős vállalati szereplők, valamint egyetemi kutatók osszák meg véleményüket egymással az egyetemi-ipari együttműködések sajátosságairól.


 

Versenypályázati rendszer

 

A rendezvényt 2015. május 14-én 9 óra 30 perckor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja nyitja meg. A megnyitót követően Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes tart értékelést a Szegedi Tudományegyetem innovációs tevékenységről.


Az SZTE rendezvényén Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a kutatás-fejlesztés és innováció versenypályázati rendszerének megújításáról beszél, majd a Mediso Kft. képviselője, Hóbor Sándor preklinikai projekt vezető osztja meg tapasztalatait a kutatás-fejlesztés lehetőségeiről egy hazai, orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő vállalkozás szemszögéből. A rendezvény vendégeinek lehetőségük nyílik részt venni egy rendhagyó kerekasztal-beszélgetésen, amellyel kapcsolatban több hazai vállalat képviselője is elfogadta a szervezők felkérését, így például a Richter Gedeon Nyrt., a Solvo Biotechnológiai Zrt., a Pick Zrt. és az NNG Kft.

 


A kutatási eredmények üzleti hasznosításáról


2015. május 14-én délután Gyimóthy Tibor, az SZTE TTIK Szoftverfejlesztési Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára számol be a részvevőknek tapasztalatairól EU-s pályázatot nyert kutató szemszögéből. Susányi Tamás, a DEAK Zrt. vezérigazgatója bemutatja az ELI SciencePark (ELIPOLIS) által nyújtott lehetőségeket az egyetem számára, amelyet követően Imreh Szabolcs, egyetemi docens, az SZTE-GTK, Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központ munkatársa a kutatók és cégek számára elérhető start-up és spin-off ökoszisztéma kialakításához kapcsolódó támogatásokról és szolgáltatásokról tart előadást.


Az SZTE Innovációs Nap zárásaként Pitó Enikő, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, a kutatási eredmények üzleti hasznosításának lehetőségeiről és feltételeiről, valamint az igazgatóság ebben vállalt komplex szerepéről tart előadást. A prezentációhoz kapcsolódóan bemutatják az SZTE kutatói számára elkészített tájékoztató kiadványt a kutatási eredmények hasznosításáról.


A résztvevőknek lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre, amellyel párhuzamosan a szervezők egy meglepetésprogrammal is kedveskednek a vendégek számára.

 

A tervezett program itt megtekinthető: SZTE Innovációs Nap


A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt regisztrációhoz kötött. A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: regisztráció


További információ az inno@rekt.szte.hu e-mail címen kérhető.

 

SZTEinfo


innov_nap_nyito


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform