SZTE Info

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

A 2015-ös szegedi Kihívás Napja programsorozathoz a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott. A Hattyas soron május 20-án, szerdán 8 órától számos sportágban próbálhatják ki magukat a mozgás szerelmesei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.Ügyességi játékok és kötélhúzás az SZTE Sportközpontban


A Szegedi Tudományegyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, mely igazán nagy hangsúlyt fektet a sportos és egészséges életmódra nevelésre és az élsportolók támogatására. Mindezt jól mutatja, hogy az SZTE több intézménye is bekapcsolódik a 2015-ös Kihívás Napja programba.


Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében és Hattyas sori Sportközpontjában 2015. május 20-án 8 órától várják a sportoló kedvű látogatókat. A sportlétesítmény termeiben és pályáin ügyességi versenyek, kötélhúzás, szivacslabda, mini tenisz, oktatási és játékos feladatok várják a látogatókat. Lesz ugrókötelezés, Nordic-walking, többféle aerobic és mini atlétikai versenyek is. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Áltanos Iskolájában falmászással várják az extrém sport képviselőit.


szegedi_sport_es_furdok_kft_kihivas_napja_programok_2015.


Magyar olimpikonok támogatják az eseményt


A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják magyar olimpikonok, sportkiválóságok is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Hazai bajnokaink közül az olimpikon súlyemelő, az Universiade-győztes, Eb-bronzérmes Nagy Péter vesz részt a szegedi programon: a 105 éves Délmagyarország és a Szegedi Vízipóló Suli közös programján az 50 méteres kutyaúszóversenyen indul.6 helyszínen várják a mozogni vágyókat


Bőséges szabadidősport-kínálattal rendezik meg 2015-ben a Kihívás Napját. Szegeden hat helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók. Az SZTE intézményei mellett a Városi Sportcsarnokban és a Kisstadionban a kosárlabda, kézilabda és a labdarúgás kerül középpontba. Az Újszegedi Ligetben a Játékok Kertje várja az extrém sportok és a streetball kedvelőit, míg a Városi Műjégpályán görkorcsolyás váltóversenyt rendeznek. Számos programmal jelentkezik az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Szegedi Ifjúsági Ház és a Nemzeti Kajak Kenu és Evezős Olimpiai Központ is.


További részletek: Kihívás Napja


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.
 • január 18. 18:00 - március 16. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatói, művésztanárai közül a Temesvári Nyugati Egyetem Képzőművészet és Design Karán vizuális művészeti doktori fokozatot szerző Sinkó János, Kovács Keve, Molnár Sándor és ifj. Holler László képzőművészek tárlata. A kiállítás kúrátora a nagyváradi Körösvidéke Múzeum igazgatója, prof. univ. dr. Aurel Chiriac, aki a fent említett képzőművészek doktori képzésének témavezetője volt. A TEMESVÁR 7.X.4. címet viselő kiállításon ( a 7 doktoranduszból 4 állít ki most) többek között linómetszetek, installációk, tempera és olajfestmények, kollázsok,üvegfestéssel készült alkotások láthatók. Az alkotók által elmondottakból, íme egy gondolat: "A végcél, ami felé törekszünk hasonlít a földhöz: ugyanis az élő anyag számtalan rétegének szintéziséról van szó. Az igazi érzékiség akkor születik meg, amikor a festő felfedezi, hogy a fa suhogása és a víz kérge testvérek, a kavicsok és a saját arckép ikerképek, és ebben az áldott pillanatban a világ lassan-lassan összeáll, a művész pedig azt látja, hogy a látvány zuhatagok hátteréből kimagaslanak azok nagy és lényeges jelek, melyek egyformán képviselik az ember és a világegyetem valóságát..."
 • január 21.
  10:00 - 14:00