SZTE Info

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

A 2015-ös szegedi Kihívás Napja programsorozathoz a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott. A Hattyas soron május 20-án, szerdán 8 órától számos sportágban próbálhatják ki magukat a mozgás szerelmesei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.Ügyességi játékok és kötélhúzás az SZTE Sportközpontban


A Szegedi Tudományegyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, mely igazán nagy hangsúlyt fektet a sportos és egészséges életmódra nevelésre és az élsportolók támogatására. Mindezt jól mutatja, hogy az SZTE több intézménye is bekapcsolódik a 2015-ös Kihívás Napja programba.


Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében és Hattyas sori Sportközpontjában 2015. május 20-án 8 órától várják a sportoló kedvű látogatókat. A sportlétesítmény termeiben és pályáin ügyességi versenyek, kötélhúzás, szivacslabda, mini tenisz, oktatási és játékos feladatok várják a látogatókat. Lesz ugrókötelezés, Nordic-walking, többféle aerobic és mini atlétikai versenyek is. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Áltanos Iskolájában falmászással várják az extrém sport képviselőit.


szegedi_sport_es_furdok_kft_kihivas_napja_programok_2015.


Magyar olimpikonok támogatják az eseményt


A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják magyar olimpikonok, sportkiválóságok is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Hazai bajnokaink közül az olimpikon súlyemelő, az Universiade-győztes, Eb-bronzérmes Nagy Péter vesz részt a szegedi programon: a 105 éves Délmagyarország és a Szegedi Vízipóló Suli közös programján az 50 méteres kutyaúszóversenyen indul.6 helyszínen várják a mozogni vágyókat


Bőséges szabadidősport-kínálattal rendezik meg 2015-ben a Kihívás Napját. Szegeden hat helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók. Az SZTE intézményei mellett a Városi Sportcsarnokban és a Kisstadionban a kosárlabda, kézilabda és a labdarúgás kerül középpontba. Az Újszegedi Ligetben a Játékok Kertje várja az extrém sportok és a streetball kedvelőit, míg a Városi Műjégpályán görkorcsolyás váltóversenyt rendeznek. Számos programmal jelentkezik az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Szegedi Ifjúsági Ház és a Nemzeti Kajak Kenu és Evezős Olimpiai Központ is.


További részletek: Kihívás Napja


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.