SZTE Info

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

A 2015-ös szegedi Kihívás Napja programsorozathoz a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott. A Hattyas soron május 20-án, szerdán 8 órától számos sportágban próbálhatják ki magukat a mozgás szerelmesei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.Ügyességi játékok és kötélhúzás az SZTE Sportközpontban


A Szegedi Tudományegyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, mely igazán nagy hangsúlyt fektet a sportos és egészséges életmódra nevelésre és az élsportolók támogatására. Mindezt jól mutatja, hogy az SZTE több intézménye is bekapcsolódik a 2015-ös Kihívás Napja programba.


Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében és Hattyas sori Sportközpontjában 2015. május 20-án 8 órától várják a sportoló kedvű látogatókat. A sportlétesítmény termeiben és pályáin ügyességi versenyek, kötélhúzás, szivacslabda, mini tenisz, oktatási és játékos feladatok várják a látogatókat. Lesz ugrókötelezés, Nordic-walking, többféle aerobic és mini atlétikai versenyek is. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Áltanos Iskolájában falmászással várják az extrém sport képviselőit.


szegedi_sport_es_furdok_kft_kihivas_napja_programok_2015.


Magyar olimpikonok támogatják az eseményt


A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják magyar olimpikonok, sportkiválóságok is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Hazai bajnokaink közül az olimpikon súlyemelő, az Universiade-győztes, Eb-bronzérmes Nagy Péter vesz részt a szegedi programon: a 105 éves Délmagyarország és a Szegedi Vízipóló Suli közös programján az 50 méteres kutyaúszóversenyen indul.6 helyszínen várják a mozogni vágyókat


Bőséges szabadidősport-kínálattal rendezik meg 2015-ben a Kihívás Napját. Szegeden hat helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók. Az SZTE intézményei mellett a Városi Sportcsarnokban és a Kisstadionban a kosárlabda, kézilabda és a labdarúgás kerül középpontba. Az Újszegedi Ligetben a Játékok Kertje várja az extrém sportok és a streetball kedvelőit, míg a Városi Műjégpályán görkorcsolyás váltóversenyt rendeznek. Számos programmal jelentkezik az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Szegedi Ifjúsági Ház és a Nemzeti Kajak Kenu és Evezős Olimpiai Központ is.


További részletek: Kihívás Napja


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. április 04.

IMG_7581

Gergely Árpád László, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének egyetemi tanára kétszer is találkozott Stephen Hawkinggal, akinek a munkásságáról összefoglaló cikket írt egy csillagászati lapban. A közelmúltban elhunyt világhírű brit elméleti fizikus által kidolgozott feketelyuk-termodinamikát a szegedi kutató is felhasználja vizsgálataiban.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • április 23. 09:00 - 29. 21:00
  A fennállásának huszadik jubileumi évét ünneplő énekversenyt az EMMI támogatásával a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara rendezi. A verseny győztesei 2018. ÁPRILIS 29-ÉN, VASÁRNAP ESTE DÍJKIOSZTÓ GÁLAHANGVERSENYen vehetik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. A díjazott énekestehetségeket ezúttal is a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri, Gyüdi Sándor karmester, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója vezényletével. A versenyre három kategóriában várjuk a tehetséges énekeseket. A versenyfelhívásról bővebben a http://www.simandysingingcompetition.hu/versenyfelhivas oldalon lehet tájékozódni.
 • április 25.
  10:00 - 19:30
  10.00 Konferenciaterem: Megnyitó (Gyenge Zoltán dékán)
  10.30 Konferenciaterem: Új professzorok előadásai
  11.30–12.30 Konferenciaterem: Új habilitáltak előadásai
  13.00–14.30 Konferenciaterem: Új doktorok előadásai
  14.00–17.00 Konferenciaterem: Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasainak előadásai
  14:00–17.00 VII. terem: BP – bölcsész karrierépítés
  18.00 Auditorium Maximum: AudMax esték
  A fesztivál ideje alatt könyvcserére, könyvkiállításra, fotókiállításra, a kutatócsoportok bemutatkozására és „A világ külföldi hallgatóink szemével” című programokra is sor kerül.
  Részletes program az SZTE BTK honlapján
 • április 25.
  12:10 - 12:20
  Verset mond: Kis Kata színésznő, műsorvezető
 • április 25.
  14:00 - 16:00
 • április 25.
  16:00 - 20:00
  Fedezzük fel együtt a Tisza vadvirágos tájait víz közelből. Nem szükséges hozzá korábbi tapasztalat. Pillanatok alatt bele lehet jönni az evezésbe.