SZTE Info

logisztika_napja_kiemelt_nagy

Logisztika a Dél-Alföldön

24 helyszínen több száz érdeklődő vett részt országszerte a Logisztika Napja 2015 programjain 2015. április 16-án. E napon az SZTE Mezőgazdasági Karán előadássorozatot tartottak a Logisztika a Dél-Alföldön címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Logisztika a Dél-Alföldön címmel szervezte a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar és a SZAB Logisztikai Munkabizottsága Hódmezővásárhelyen első alkalommal a Logisztika Napja alkalmából közös rendezvényét – tudtuk meg Bognár Károlytól. Az SZTE MGK Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet vezetője elmondta: a programban szerepelt egy fuvarszervezést és egy gépkapacitás kihasználást segítő szoftver bemutatója, egy élelmiszeripari klaszter projektprezentációja.


„Teljes körű betekintést nyerhettek a résztvevők a szentesi DélkerTÉSZ zöldségfelvásárlási és értékesítési tevékenységének szervezésébe, valamint a mezőgazdasági termelők forrásteremtési, pályázati lehetőségeinek aktualitásaiba. A palettát egy logisztika történeti és egy felsőoktatási helyzetkép színesítette. A hagyományteremtő céllal éltre hívott rendezvényt az agrárágazatot is érintő témáknak köszönhetően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is felvette szaktanácsadói továbbképzési listájára – fejezte ki örömét Bognár Károly.


logisztika napjaMagyarországon két egyetemen oktatnak logisztikát – mondta el Prohászka Ottó. A SZAB Logisztikai Munkabizottság elnöke az SZTE MGK segítségét is kérte a logisztikatudomány népszerűsítéséhez.


Az SZTE MGK logisztikával foglalkozó rendezvényének 54 résztvevője kapcsolatépítésre, eszmecserére és az új technológiák megismerésére használta fel a 2015. április 16-i rendezvényt. A Logisztika Napja 2015 programjai a laikus érdeklődőknek és diákoknak arra kínált alkalmat, hogy belelássanak a szolgáltatók működésébe, logisztikai tevékenységekbe, és megtudják, milyen karrierlehetőségek vannak a megismert cégeknél – adta hírül a szaksajtó.


SZTEinfo

 

Korábban írtuk a programról:

Logisztika napja az SZTE Mezőgazdasági Karon

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.