SZTE Info

logisztika_napja_kiemelt_nagy

Logisztika a Dél-Alföldön

24 helyszínen több száz érdeklődő vett részt országszerte a Logisztika Napja 2015 programjain 2015. április 16-án. E napon az SZTE Mezőgazdasági Karán előadássorozatot tartottak a Logisztika a Dél-Alföldön címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Logisztika a Dél-Alföldön címmel szervezte a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar és a SZAB Logisztikai Munkabizottsága Hódmezővásárhelyen első alkalommal a Logisztika Napja alkalmából közös rendezvényét – tudtuk meg Bognár Károlytól. Az SZTE MGK Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet vezetője elmondta: a programban szerepelt egy fuvarszervezést és egy gépkapacitás kihasználást segítő szoftver bemutatója, egy élelmiszeripari klaszter projektprezentációja.


„Teljes körű betekintést nyerhettek a résztvevők a szentesi DélkerTÉSZ zöldségfelvásárlási és értékesítési tevékenységének szervezésébe, valamint a mezőgazdasági termelők forrásteremtési, pályázati lehetőségeinek aktualitásaiba. A palettát egy logisztika történeti és egy felsőoktatási helyzetkép színesítette. A hagyományteremtő céllal éltre hívott rendezvényt az agrárágazatot is érintő témáknak köszönhetően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is felvette szaktanácsadói továbbképzési listájára – fejezte ki örömét Bognár Károly.


logisztika napjaMagyarországon két egyetemen oktatnak logisztikát – mondta el Prohászka Ottó. A SZAB Logisztikai Munkabizottság elnöke az SZTE MGK segítségét is kérte a logisztikatudomány népszerűsítéséhez.


Az SZTE MGK logisztikával foglalkozó rendezvényének 54 résztvevője kapcsolatépítésre, eszmecserére és az új technológiák megismerésére használta fel a 2015. április 16-i rendezvényt. A Logisztika Napja 2015 programjai a laikus érdeklődőknek és diákoknak arra kínált alkalmat, hogy belelássanak a szolgáltatók működésébe, logisztikai tevékenységekbe, és megtudják, milyen karrierlehetőségek vannak a megismert cégeknél – adta hírül a szaksajtó.


SZTEinfo

 

Korábban írtuk a programról:

Logisztika napja az SZTE Mezőgazdasági Karon

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *