SZTE Info

logisztika_napja_kiemelt_nagy

Logisztika a Dél-Alföldön

24 helyszínen több száz érdeklődő vett részt országszerte a Logisztika Napja 2015 programjain 2015. április 16-án. E napon az SZTE Mezőgazdasági Karán előadássorozatot tartottak a Logisztika a Dél-Alföldön címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Logisztika a Dél-Alföldön címmel szervezte a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar és a SZAB Logisztikai Munkabizottsága Hódmezővásárhelyen első alkalommal a Logisztika Napja alkalmából közös rendezvényét – tudtuk meg Bognár Károlytól. Az SZTE MGK Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet vezetője elmondta: a programban szerepelt egy fuvarszervezést és egy gépkapacitás kihasználást segítő szoftver bemutatója, egy élelmiszeripari klaszter projektprezentációja.


„Teljes körű betekintést nyerhettek a résztvevők a szentesi DélkerTÉSZ zöldségfelvásárlási és értékesítési tevékenységének szervezésébe, valamint a mezőgazdasági termelők forrásteremtési, pályázati lehetőségeinek aktualitásaiba. A palettát egy logisztika történeti és egy felsőoktatási helyzetkép színesítette. A hagyományteremtő céllal éltre hívott rendezvényt az agrárágazatot is érintő témáknak köszönhetően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is felvette szaktanácsadói továbbképzési listájára – fejezte ki örömét Bognár Károly.


logisztika napjaMagyarországon két egyetemen oktatnak logisztikát – mondta el Prohászka Ottó. A SZAB Logisztikai Munkabizottság elnöke az SZTE MGK segítségét is kérte a logisztikatudomány népszerűsítéséhez.


Az SZTE MGK logisztikával foglalkozó rendezvényének 54 résztvevője kapcsolatépítésre, eszmecserére és az új technológiák megismerésére használta fel a 2015. április 16-i rendezvényt. A Logisztika Napja 2015 programjai a laikus érdeklődőknek és diákoknak arra kínált alkalmat, hogy belelássanak a szolgáltatók működésébe, logisztikai tevékenységekbe, és megtudják, milyen karrierlehetőségek vannak a megismert cégeknél – adta hírül a szaksajtó.


SZTEinfo

 

Korábban írtuk a programról:

Logisztika napja az SZTE Mezőgazdasági Karon

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.