SZTE Info

Szavazz az Egyetem Arca 2015 Szépségverseny jelöltjeire!

Megkezdődött a szavazás: a 2015-ös Egyetem Arca Szépségverseny jelöltjeire a Hökkentő oldalán 2015. május 7-én, 21 óráig várják a voksokat. A döntőbe jutók közül május 7-én este a Jate Klubban választják ki az „Egyetem Arca 2015” cím királynőjét és három udvarhölgyét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2003 óta rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő magazin az Egyetem Arca szépségversenyt. Az idei „SZTE Szépe” címért 2015. május 18-ig várták a pályázatokat, végül a versenyre 28 lány jelentkezett, az SZTE szinte minden karáról. A jelöltek: Domonkos Natália JGYPK, Papp Henriett BTK, Lovasi Bettina GTK, Muhel Tamara BTK, Dobos Dominika ÁJTK, Farkas Andrea BTK, Koncz Melinda JGYPK, Bagi Krisztina TTIK, Szirbik Andrea ÁJTK, Nagy Zsuzsanna TTIK, Nemoda Regina ÁOK, Jéga Szabó Judit BTK, Kálmán Alexandra GTK, Borbély Barbara TTIK, Sós Annabella MK, Rácz Tamara JGYPK, Gazsó Ditta MK, Kovács Mercédesz ÁJTK, Fejős Nikolett TTIK, Kolozsvári Zsanett BTK, Badó Emese JGYPK, Német Edina GTK, Lipták Erika ETSZK, Balla Lili BTK és Göblyös Sára JGYPK. Az elődöntő internetes szavazás formájában a Hökkentő oldalán zajlik. A gyönyörű lányok 2015. május 7-én, 21 óráig várják a támogató szavazatokat. A legtöbb szavazatot elnyert lányok május 7-én este a Jate Klubban zsűri előtt mutatkoznak be utcai és estélyi ruhában. Végül az egyetemi vezetőkből és a korábbi szépségkirálynőből álló zsűri döntése alapján választják meg az SZTE 2015-ös szépségkirálynőjét és három udvarhölgyét.


Először nevezett a szépségversenyre Kálmán Alexandra. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját barátnője, Drahos Fanni, a 2014-es Egyetem Arca verseny győztese is bíztatta a nevezésre. „Nagyon jól mutat az önéletrajzban, ha valaki megnyer egy ilyen versenyt. Amellett, hogy összebarátkozhatom a többi jelölttel, a dékánokkal és más egyetemi egységek vezetőivel is megismerkedhetem, ami a tanulmányaim szempontjából is pozitív” – vallja Alexandra. A GTK-s lány az EHÖK RKB tagja, valamint aktívan részt vesz a Szakos Érdekképviselete munkájában is. Szabadidejében salsazik, szívesen úszik. A nyári szünetet Washingtonban lifeguard-ként tölti – tudtuk meg az Egyetem Arca 2015 szépségverseny fotózásán.


A Szegedi Tudományegyetem arcának lenni több egy puszta címnél, komoly kötelességet is jelent; az „Egyetem Arcának” választott lány fontos szerepet vállal az intézmény hírnevének építésében, kulturális eseményeken zsűrizik, egyetemi kiadványokban szerepel, és a külföldi hallgatók fogadásába is bekapcsolódhat.


SZTEinfo


Korábban írtuk: "Legyél te a Miss SZTE!"

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.