SZTE Info

Szavazz az Egyetem Arca 2015 Szépségverseny jelöltjeire!

Megkezdődött a szavazás: a 2015-ös Egyetem Arca Szépségverseny jelöltjeire a Hökkentő oldalán 2015. május 7-én, 21 óráig várják a voksokat. A döntőbe jutók közül május 7-én este a Jate Klubban választják ki az „Egyetem Arca 2015” cím királynőjét és három udvarhölgyét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2003 óta rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő magazin az Egyetem Arca szépségversenyt. Az idei „SZTE Szépe” címért 2015. május 18-ig várták a pályázatokat, végül a versenyre 28 lány jelentkezett, az SZTE szinte minden karáról. A jelöltek: Domonkos Natália JGYPK, Papp Henriett BTK, Lovasi Bettina GTK, Muhel Tamara BTK, Dobos Dominika ÁJTK, Farkas Andrea BTK, Koncz Melinda JGYPK, Bagi Krisztina TTIK, Szirbik Andrea ÁJTK, Nagy Zsuzsanna TTIK, Nemoda Regina ÁOK, Jéga Szabó Judit BTK, Kálmán Alexandra GTK, Borbély Barbara TTIK, Sós Annabella MK, Rácz Tamara JGYPK, Gazsó Ditta MK, Kovács Mercédesz ÁJTK, Fejős Nikolett TTIK, Kolozsvári Zsanett BTK, Badó Emese JGYPK, Német Edina GTK, Lipták Erika ETSZK, Balla Lili BTK és Göblyös Sára JGYPK. Az elődöntő internetes szavazás formájában a Hökkentő oldalán zajlik. A gyönyörű lányok 2015. május 7-én, 21 óráig várják a támogató szavazatokat. A legtöbb szavazatot elnyert lányok május 7-én este a Jate Klubban zsűri előtt mutatkoznak be utcai és estélyi ruhában. Végül az egyetemi vezetőkből és a korábbi szépségkirálynőből álló zsűri döntése alapján választják meg az SZTE 2015-ös szépségkirálynőjét és három udvarhölgyét.


Először nevezett a szépségversenyre Kálmán Alexandra. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját barátnője, Drahos Fanni, a 2014-es Egyetem Arca verseny győztese is bíztatta a nevezésre. „Nagyon jól mutat az önéletrajzban, ha valaki megnyer egy ilyen versenyt. Amellett, hogy összebarátkozhatom a többi jelölttel, a dékánokkal és más egyetemi egységek vezetőivel is megismerkedhetem, ami a tanulmányaim szempontjából is pozitív” – vallja Alexandra. A GTK-s lány az EHÖK RKB tagja, valamint aktívan részt vesz a Szakos Érdekképviselete munkájában is. Szabadidejében salsazik, szívesen úszik. A nyári szünetet Washingtonban lifeguard-ként tölti – tudtuk meg az Egyetem Arca 2015 szépségverseny fotózásán.


A Szegedi Tudományegyetem arcának lenni több egy puszta címnél, komoly kötelességet is jelent; az „Egyetem Arcának” választott lány fontos szerepet vállal az intézmény hírnevének építésében, kulturális eseményeken zsűrizik, egyetemi kiadványokban szerepel, és a külföldi hallgatók fogadásába is bekapcsolódhat.


SZTEinfo


Korábban írtuk: "Legyél te a Miss SZTE!"

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.