Bezár

Hírarchívum

Az SZTE oktatóját is kitüntették a Föld napja alkalmából

Az SZTE oktatóját is kitüntették a Föld napja alkalmából

2015. május 06.
1 perc

A természet- és környezetvédelem áll a középpontban a tavaszi – a Víz világnapjától a Föld napjáig tartó – rendezvény-sorozatnak. A Föld napja alkalmából kitüntetést vehetett át Móczár László professor emeritus, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott tanszékvezetője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A Földet, benne a környezetet, az erdőket, a vizeket, a termőföldet különösen óvni kell, ügyelve arra, hogy az a környezet, amelyben az ember a mindennapjait éli, tiszta és élhető legyen – mondta Fazekas Sándor a Föld napja alkalmából tartott ünnepségen. A szülőföldhöz való kötődés minden magyar ember sajátja – mutatott rá. Ezért a földhöz való ragaszkodás jellemzi a földművest, a parasztembert Magyarország minden táján, így az Alföldön, a Nagykunságban is. Mindazok pedig, akik a Föld napja alkalmából munkájuk elismeréséül kitüntetésben részesülnek, az elmúlt években értékeket mentettek, értékeket őriznek és egyben értékeket gyarapítanak. Ezt a munkát pedig meg kell becsülni – mondta a miniszter, aki az elismeréseket V. Németh Zsolt államtitkárral közösen adta át” – írja a Magyar Mezőgazdaság című lap.


Fazekas Sándor a Föld napja alkalmából Pro Natura Díjat adományozott – többek között – Móczár László professor emeritusnak, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott tanszékvezetőjének. Az SZTE oktatója „az élővilág kutatásában és megismertetésében végzett több mint fél évszázados tevékenysége, a hártyásszárnyúak kutatásában szerzett érdemeit, ökológiai és állatföldrajzi munkája, tudományos könyvei és publikációi elismeréseként vehette át a kitüntetést.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek