Bezár

Hírarchívum

detektivek_ejszakaja_kiemelt

Írjunk, olvassunk, játsszunk krimit az SZTE Könyvtári Éjszakáján!

Írjunk, olvassunk, játsszunk krimit az SZTE Könyvtári Éjszakáján!

2015. március 09.
2 perc

9. alkalommal rendezi meg az SZTE Klebelsberg Könyvtár a Könyvtári Éjszaka programsorát. A 2015. március 18-án (szerdán) 18-24 óra közötti Könyvtári Éjszakán mindenki detektív lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rendőrségi bemutatók, nyomozás és helyszínelés, színházi előadás, híres bűnesetek és detektív-történetek, játékos bűnüldözés… Detektívek éjszakájára hív minden könyvbarátot, krimi kedvelőt az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

Az SZTE bibliotékájának 9. Könyvtári Éjszakáján, azaz 2015. március 18-án (szerdán) 18 és 24 óra között az SZTE TIK-beli Klebelsberg Könyvtárban (Szeged, Ady tér 10.) a téma: a szórakoztató irodalom, a krimi. A detektív történetek néhol szépirodalommá nemesülő tematikus műfaját mindenki kipróbálhatja.


A nyomozó vénával megáldott lelkes vállalkozók egy saját krimit is megalkothatnak – például betűből, képből, rajzból, mozgóképből vagy bármiből. Az alkotónak egy szabályra kell csak figyelnie: az alábbi 10 szóból 6-ot használnia kell a történetében: golf/ozik, sás, csípős, baseball-sapka, kanál, visszapillantó-tükör, gyurma/ázik, péntek, zúzmara, jód.


Ezt az alkotást 2015. március 11-ig kell elküldeni a szteek@gmail.com címre. A beküldött munkákat 2015. március 18-án a IX. Könyvtári Éjszakán három díjjal jutalmazzák; a legvéresebb történet a Vér-díjat , a legjobban áramló történet a Víz-díjat , a legbetegebb/ legeredetibb megoldás a Vizit-díjat nyeri. A beérkezett legjobb pályaműveket a Szegedi Nemzeti Színház művészei olvassák fel.

 

A bűntények felderítésével, elkövetésük mindenféle módozatainak bemutatásával, illetve az elkövetés és elkövető lélektani indítóokainak vizsgálatával, meg persze a tettes megtalálásának elmés trükkjeivel is foglalkozik a 9. Könyvtári Éjszaka.


A programkínálatban szerepel – a fentieken túl – több izgalmas témájú előadás és kiállítás, filmmontázs 100 éves krimikből, valódi nyomozás és helyszínelés, és meg lehet kóstolni Hannah Swensen süteményeit. Újra lesz színielőadás. Elhangzik a felszólítás: „Kösd be magad!”, majd „ki lehet törni” a könyvtár saját szabadulószobájából, a Mazurka Zárkából. De lesz az SZTE TIK épület minden zegét-zugát bejáró játékos nyomozás is.

Érkeznek veterán autók és motorok a Magyar Autóklub jóvoltából: a bűnüldöző szervek járművei vonulnak majd fel.


A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

További információk.


Az esemény Facebook-oldala

 

Korábban írtuk:

Alkoss egy krimit az idei Könyvtári Éjszakára 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek