SZTE Info

Ismét Alma Mater Classic hangverseny

2015. március 2-án 19 órától csendül fel a második Alma Mater Classic koncert az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében. Az esten fellépnek a zenei fakultás oktatói, közreműködik a kar Vonós Kamarazenekara.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hangversenyen Csáki András gitárművész előadásában felcsendül Vivaldi: D-dúr Concerto, valamint Zsigmond Zoltán zongoraművész előadásában Bach: F-moll Concerto. A zenebarát közönség Varga Laura fuvolaművész és Vizsolyi Lívia fagottművész előadásában hallhatja Devienne: Symphonie Concertante művét, valamint Szecsődi Ferenc hegedűművész előadásában Haydn: Adagio és Mozart- Kreisler: G-dúr Rondó darabját.


classic_II_plakat_2015_02_11-1-3-page-001


Jegyek a helyszínen válhatók 1500 forintért, a koncertre az Alma Mater tagok, a diákok és a nyugdíjasok kedvezményes, 1000 forintos áron vásárolhatnak jegyet.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *