Bezár

Hírarchívum

Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre

Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre

2015. november 10.
1 perc

Együttműködési szerződést írt alá Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója és Szabó Gábor, az SZTE rektora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata és együttműködése már hosszú ideje sikeres és gyümölcsöző, egyetemünk mintegy húsz éve fogad és küld ösztöndíjasokat az Egyesült Államokba.

 

Az együttműködési megállapodás értelmében a felek megalapítják a Fulbright-SZTE ösztöndíjat, amely a Fulbright pályázati felhívásban kiemelt ösztöndíj lehetőségként fog megjelenni. Az ösztöndíj keretében az SZTE a 2017/2018-as tanévtől kezdve szemeszterenként 1 fő angol anyanyelvi, amerikai ösztöndíjas oktatót fogad a meghatározott tudományterületeken (bölcsészettudományok; társadalomtudományok; természettudományok; orvostudományok; egészségtudományok; műszaki és mérnöki tudományok; agrártudományok; művészetek, zeneművészet és vizuális művészetek).


Fullbright_szerzodes_2015._november_10._BA
Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre - GALÉRIA

 

Az ösztöndíj jelentős részét maga a Bizottság biztosítja, ezzel megteremtve a lehetőséget a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy amerikai oktatókkal és kutatókkal együttműködhessen.

 

A szerződés aláírását a Fulbright Bizottság által szervezett alumni találkozó előzte meg, amelynek során a Bizottság tagjai valamint korábbi szegedi Fulbright ösztöndíjasok egy rövid városnézésen és közös ebéden vettek részt.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek