SZTE Info

Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának negyedik szakasza

47 mentorálttal indult el az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának új szakasza, melynek nyitórendezvényét október 5-én tartották az SZTE ÁJTK Társalgójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

almamater mentorAz Alma Mater 2014 márciusában indította el Alumni Mentorprogramját, melynek keretében a jelenlegi hallgatók volt SZTE-s, már tapasztalattal rendelkező szakemberekhez jelentkezhetnek 4 hónapos mentorálási időszakra. A TÁMOP-4.1.1.C projekt keretében indult, idén pedig a TÁMOP 4.1.1.F programban folytatódott kezdeményezés minden eddiginél több résztvevőt vonzott.


A nyitórendezvényen megjelent mentorokat és mentoráltjaikat Prof. Dr. Martinek Tamás, az SZTE Közkapcsolati rektorhelyettese, Dr. Varga Péter, a Printker Office Land Zrt. vezérigazgatója, az Alma Mater Tanácsadó Testület tagja, Horváth József, mentor, a Givaudan Hungary Kft. termelésvezetője és Dr. Görög Márta, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, SZTE Alma Mater szakmai koordinátora köszöntötte. Prof. Dr. Martinek Tamás arról is beszámolt, hogy a legelső, 2014 tavaszán indult ciklushoz képest mind a programban résztvevő cégek, mind a mentorált hallgatók száma a négyszeresére nőt. A cégek, intézmények égisze alatt tevékenykedő volt SZTE-s szakemberek mellett az egyéni mentorok száma is évről évre növekszik: idén már 13 fő fogadta a jelentkező hallgatókat.

Az SZTE Alma Mater tavasszal újabb ciklust indít, amelynek mentori helyeiről már a következő félév elejétől tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A programba ebben a ciklusban be nem került hallgatók az alábbi rendezvényeken vehetnek részt:

céglátogatások

konferenciák

online fogadóórák

nyílt napok

 

A programban résztvevő cégek, szervezetek:

Szegedi Ítélőtábla

Ericsson Magyarország Kft.

IB Controll

Givaudan

ContiTech Rubber Industrial Kft.

EPAM Systems Kft.

MONGUZ Információtechnológiai Kft.

Morgan Stanley

Pick Szeged Zrt. – Bonafarm Csoport

Johnson Controls

Europian-Cert doo

 

Egyéni mentorok:

 

Fischer Mónika, szabadúszó fordító, SZTE JGYPK Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék,

Lakatos Gabriella, fogorvos, LgspaDental

Seres Erika, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, BRV

Dr. Pankotai Tibor, egyetemi adjunktus, SZTE TTIK Biokémiai és Molekuláris Biológiai Tanszék

Dr. Andi Evelin, gyógyszerész, Korányi Gyógyszertár

Varga Csaba, munkaerő-közvetítő, fejvadász, tanácsadó, Job Impulse Hungary Kft.

Juhász Péter Tibor, lakossági kommunikáció vezető, Magyar Telekom Nyrt.

Pap Katalin, L1 Service Analyst, TATA Consulting Hungary

Nagy Judit, soft skill trainer, Vodafone Shared Services Budapest

Dunai Judit, Vodafone Shared Services Budapest

Kapás Ferenc, NOS Kft.

Kelemenné Utasi Melinda, gazdasági vezető, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Barabás Gábor, háziorvostan szakorvos, búvárorvos, hypnoterapeuta – Hope Medical Center Kft., Orvosi Ügyelet, Kiskunmajsa, Országos Mentőszolgálat

 

A programmal kapcsolatos további információkesza_felso

 

A rendezvények készült képek galériája

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform