SZTE Info

Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának negyedik szakasza

47 mentorálttal indult el az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának új szakasza, melynek nyitórendezvényét október 5-én tartották az SZTE ÁJTK Társalgójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

almamater mentorAz Alma Mater 2014 márciusában indította el Alumni Mentorprogramját, melynek keretében a jelenlegi hallgatók volt SZTE-s, már tapasztalattal rendelkező szakemberekhez jelentkezhetnek 4 hónapos mentorálási időszakra. A TÁMOP-4.1.1.C projekt keretében indult, idén pedig a TÁMOP 4.1.1.F programban folytatódott kezdeményezés minden eddiginél több résztvevőt vonzott.


A nyitórendezvényen megjelent mentorokat és mentoráltjaikat Prof. Dr. Martinek Tamás, az SZTE Közkapcsolati rektorhelyettese, Dr. Varga Péter, a Printker Office Land Zrt. vezérigazgatója, az Alma Mater Tanácsadó Testület tagja, Horváth József, mentor, a Givaudan Hungary Kft. termelésvezetője és Dr. Görög Márta, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, SZTE Alma Mater szakmai koordinátora köszöntötte. Prof. Dr. Martinek Tamás arról is beszámolt, hogy a legelső, 2014 tavaszán indult ciklushoz képest mind a programban résztvevő cégek, mind a mentorált hallgatók száma a négyszeresére nőt. A cégek, intézmények égisze alatt tevékenykedő volt SZTE-s szakemberek mellett az egyéni mentorok száma is évről évre növekszik: idén már 13 fő fogadta a jelentkező hallgatókat.

Az SZTE Alma Mater tavasszal újabb ciklust indít, amelynek mentori helyeiről már a következő félév elejétől tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A programba ebben a ciklusban be nem került hallgatók az alábbi rendezvényeken vehetnek részt:

céglátogatások

konferenciák

online fogadóórák

nyílt napok

 

A programban résztvevő cégek, szervezetek:

Szegedi Ítélőtábla

Ericsson Magyarország Kft.

IB Controll

Givaudan

ContiTech Rubber Industrial Kft.

EPAM Systems Kft.

MONGUZ Információtechnológiai Kft.

Morgan Stanley

Pick Szeged Zrt. – Bonafarm Csoport

Johnson Controls

Europian-Cert doo

 

Egyéni mentorok:

 

Fischer Mónika, szabadúszó fordító, SZTE JGYPK Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék,

Lakatos Gabriella, fogorvos, LgspaDental

Seres Erika, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, BRV

Dr. Pankotai Tibor, egyetemi adjunktus, SZTE TTIK Biokémiai és Molekuláris Biológiai Tanszék

Dr. Andi Evelin, gyógyszerész, Korányi Gyógyszertár

Varga Csaba, munkaerő-közvetítő, fejvadász, tanácsadó, Job Impulse Hungary Kft.

Juhász Péter Tibor, lakossági kommunikáció vezető, Magyar Telekom Nyrt.

Pap Katalin, L1 Service Analyst, TATA Consulting Hungary

Nagy Judit, soft skill trainer, Vodafone Shared Services Budapest

Dunai Judit, Vodafone Shared Services Budapest

Kapás Ferenc, NOS Kft.

Kelemenné Utasi Melinda, gazdasági vezető, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Barabás Gábor, háziorvostan szakorvos, búvárorvos, hypnoterapeuta – Hope Medical Center Kft., Orvosi Ügyelet, Kiskunmajsa, Országos Mentőszolgálat

 

A programmal kapcsolatos további információkesza_felso

 

A rendezvények készült képek galériája

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.