Bezár

Hírarchívum

rektori_kiemelt_nagy

Az SZTE a 13. helyen a legfrissebb QS rangsorban

Az SZTE a 13. helyen a legfrissebb QS rangsorban

2015. október 21.
1 perc

A „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” 20 országának több mint 500 egyetemét mérte a QS legfrissebb rangsora. A listán az összes rangsorolt egyetemet tekintve a legjobb 10 százalékba jutott a Szegedi Tudományegyetem. Az összeállításban a hazai egyetemek közül vezető helyen, a toplistán a 13. az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A QS 2015. októberében nyilvánosságra hozott „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” (QS Emerging Europe and Central Asia) rangsorban a régió 20 országának több mint 500 felsőoktatási intézményét mérték. Közülük a legjobb 150 intézményt rangsorolták 9 szempont alapján. A rangsor összeállításakor az akadémiai elismertséget, a munkaadók visszajelzéseit, az oktató-hallgató arányt, a doktori fokozattal rendelkező oktatók-kutatók számát, az idézettséget és a publikációs tevékenységet, a nemzetközi hallgatók és oktatók arányát, valamint az internetes láthatóságot vették figyelembe.

 

A friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi pozícióját – a kiemelkedő 13. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb.

 

A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai régiót mérő toplista az egész intézmény mellett 5 tudományterületet külön is rangsorolt. E szerint az SZTE az élettudományok és orvostudományok területén a régióban a 13. a természettudományok területén a 16. helyen szerepel. A szegedi egyetem bölcsészettudományi képzése a 22. helyen áll, 54. az SZTE a társadalomtudományok és menedzsment, 59. a műszaki tanulmányok és technológiai területén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek