Bezár

Hírarchívum

Szerbiából is pályázhatnak a fiatalok a Stipendium Hungaricum ösztöndíjra

Szerbiából is pályázhatnak a fiatalok a Stipendium Hungaricum ösztöndíjra

2016. február 26.
2 perc

50 ösztöndíjas szerbiai fiatalt fogadhatnak a magyarországi felsőoktatási intézmények, köztük a Szegedi Tudományegyetem a 2016-2017. tanévben. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj körülbelül havonta nettó 70 ezer forint, a programra jelentkezni 2016. március 16-ig lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Stipendium Hungaricum olyan ösztöndíjprogram, amelyet a magyar kormány alapított a „keleti és déli nyitás” külpolitikája jegyében. E program révén a 2016-2017. tanévben 47 partner országból – most először Szerbiából is – teljes-és rész-képzésre érkező hallgatókat fogadnak a magyarországi felsőoktatási intézmények. A tandíj átvállalása mellett a támogatás – a szálláson, biztosításon és a képzési díjon felül – nagyjából 70 ezer forintnyi nettó ösztöndíjat jelent havonta.

 

A Szegedi Tudományegyetem 2013 óta vesz részt a Stipendium Hungaricum programban. A 2015-2016. tanévben megduplázódott az érdeklődők száma: 300 külföldi hallgató adta be jelentkezését Szegedre. Közülük a 23 különböző országból érkező 123 fiatalnak ítélte oda a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma a Stipendium Hungaricum ösztöndíjat. A 2016-2017. tanévben tovább bővülnek a lehetőségek.

 

A Stipendium Hungaricum program immár támogatást nyújt 50 szerb állampolgár számára is. A Szegedi Tudományegyetemen számukra is elérhető: egyrészt az alapképzésen kínált szakok közül a mérnöki, a technológiai, valamint a mezőgazdasághoz és a természettudományokhoz kötődőek; másrészt a mesterképzésben (full MA or MSc programs) a technológia, a mérnöki és a gazdasági szakok, továbbá a nemzetközi tanulmányok; harmadrészt a 19 doktori programban a pályázó érdeklődési területének megfelelő, megkötés nélküli téma, angol és magyar nyelven.

 

A program egészéről informál a Tempus Közalapítvány honlapja: http://www.tka.hu/palyazatok/2962/stipendium-hungaricum

Az érdeklődők forduljanak a szerbiai partnerhez: Name of reponsible authority: Ministry of Education, Science and Technological Development Name of reponsible person: Milovan Šuvakov, Deputy- State secretary of the Ministry of Education, Science and Technological Development; e-mail: milovan.suvakov@mpn.gov.rs; telefonszám: +381 11 363 1148. Jelentkezni 2016. március 16-ig lehet online itt: http://www.tka.hu/international-programmes/3694/application-documents-and-selection-procedure

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek