SZTE Info

rektori_kiemelt_nagy

Ismét a világ legjobb egyetemei között az SZTE

Idén is felkerült a Szegedi Tudományegyetem a világ legjobb 1000 egyetemét rangsoroló Center for World University Rankings (CWUR) listára. A rangsorban a 708. az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hat magyar egyetem, köztük a Szegedi Tudományegyetem is felkerült a legfrissebb CWUR listára. A világ legjobb 1000 felsőoktatási intézményét felsorakoztató rangsoron – javítva korábbi 731. pozícióján – idén a 708. a szegedi egyetem. Ezzel az eredménnyel a 4. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon.


A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az intézményeket. A listát – többek között – az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, az idézési arány, a szabadalmak és a publikációk száma alapján állították össze.


A magyar intézmények közül további 5 egyetem került a 2016-os listára: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 488., a Semmelweis Egyetem a 631., a Debreceni Egyetem a 661., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 850., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 877. helyen.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2016

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *