SZTE Info

kiemelt_EcoCamp

Közgazdász tehetségek táboroznak a GTK-n

Ötödik alkalommal fogad tehetséges középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. Az EcoCamp Tehetséggondozó tábor programjai között statisztikai, marketing, menedzsment, pénzügyi és adózási ismereteket közvetítő játékos foglalkozások, szabadidős és fejlesztő tevékenységek szerepelnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2016-ban jubileumi tehetséggondozó tábort hirdetett középiskolásoknak. Az ismeretterjesztést és pénzügyi kultúra fejlesztést szolgáló tábor öt év alatt összesen száznál több középiskolást látott vendégül a GTK főépületében.


GTK EcoCamp1


Dr. Vilmányi Márton dékán a tábornyitón elmondta: a Kar rendkívül széles tehetséggondozó programot folytat, amit már középiskolás korban, legalább a beiratkozás előtt egy évvel, az EcoCamp táborral kezdenek. – Célunk egyszerű, gazdasági ismereteket nyújtani ideje korán. Ősszel és tavasszal tematikus napot, nyáron egy hetes tábort szervezünk. A tábornak két célja van, egyrészt közérthetően gazdasági ismeretek nyújtani, másrészt megismertetni a szakmát a fiatalokkal. Ilyenkor nemcsak ismeretet szereznek a középiskolások, hanem csapat és közösség is épül – fogalmazott.


Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettestől, a tábor szervezőjétől megtudtuk: a hét folyamán kiscsoportos, játékos, szakmai programokon, szabadidős és fejlesztő tevékenységeken vesznek részt a táborozók. A tábor során a szervezők statisztikai, marketing, menedzsment, pénzügyi és adózási ismereteket tanítanak a résztvevőknek játékos formában.


Az EcoCamp megvalósításában a GTK oktatói és hallgatói, valamint a Móra Ferenc Szakkollégium tanárai mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület is közreműködött.


Dr. Csurgó Edit, a NAV Csongrád Megyei Adó és Vámigazgatóság adóügyi igazgatóhelyettese köszöntőjében kiemelte: a NAV több éve foglalkozik az adótudatosság témakörével, nem titkolt szándékuk, hogy a középiskolásokon keresztül a szülőket is megszólítsák. Hozzátette: az EcoCamp során játékos módszerekkel mutatják be az adórendszert, a központi és családi költségvetést, az adóztatás lényegét.


GTK EcoCamp2


Sápi Ákos az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület vezetője elmondta: 6 évvel ezelőtt kezdték meg a közös munkát a szegedi egyetem gazdaságtudományi karával a pénzügyi kultúrát mérő felmérés kapcsán. - A pénzügyi kultúra területén három szegmenst érdemes mérni: a tudást, a számolási készséget, és a pénzügyekről való gondolkodásmódot. A tábor során nem csupán a fiatalok tudását kívánjuk gyarapítani, hanem játékokkal, tréningekkel a gondolkodásmódjukat is szeretnénk fejleszteni – mondta.


 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.