SZTE Info

kiemelt_EcoCamp

Közgazdász tehetségek táboroznak a GTK-n

Ötödik alkalommal fogad tehetséges középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. Az EcoCamp Tehetséggondozó tábor programjai között statisztikai, marketing, menedzsment, pénzügyi és adózási ismereteket közvetítő játékos foglalkozások, szabadidős és fejlesztő tevékenységek szerepelnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2016-ban jubileumi tehetséggondozó tábort hirdetett középiskolásoknak. Az ismeretterjesztést és pénzügyi kultúra fejlesztést szolgáló tábor öt év alatt összesen száznál több középiskolást látott vendégül a GTK főépületében.


GTK EcoCamp1


Dr. Vilmányi Márton dékán a tábornyitón elmondta: a Kar rendkívül széles tehetséggondozó programot folytat, amit már középiskolás korban, legalább a beiratkozás előtt egy évvel, az EcoCamp táborral kezdenek. – Célunk egyszerű, gazdasági ismereteket nyújtani ideje korán. Ősszel és tavasszal tematikus napot, nyáron egy hetes tábort szervezünk. A tábornak két célja van, egyrészt közérthetően gazdasági ismeretek nyújtani, másrészt megismertetni a szakmát a fiatalokkal. Ilyenkor nemcsak ismeretet szereznek a középiskolások, hanem csapat és közösség is épül – fogalmazott.


Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettestől, a tábor szervezőjétől megtudtuk: a hét folyamán kiscsoportos, játékos, szakmai programokon, szabadidős és fejlesztő tevékenységeken vesznek részt a táborozók. A tábor során a szervezők statisztikai, marketing, menedzsment, pénzügyi és adózási ismereteket tanítanak a résztvevőknek játékos formában.


Az EcoCamp megvalósításában a GTK oktatói és hallgatói, valamint a Móra Ferenc Szakkollégium tanárai mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület is közreműködött.


Dr. Csurgó Edit, a NAV Csongrád Megyei Adó és Vámigazgatóság adóügyi igazgatóhelyettese köszöntőjében kiemelte: a NAV több éve foglalkozik az adótudatosság témakörével, nem titkolt szándékuk, hogy a középiskolásokon keresztül a szülőket is megszólítsák. Hozzátette: az EcoCamp során játékos módszerekkel mutatják be az adórendszert, a központi és családi költségvetést, az adóztatás lényegét.


GTK EcoCamp2


Sápi Ákos az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület vezetője elmondta: 6 évvel ezelőtt kezdték meg a közös munkát a szegedi egyetem gazdaságtudományi karával a pénzügyi kultúrát mérő felmérés kapcsán. - A pénzügyi kultúra területén három szegmenst érdemes mérni: a tudást, a számolási készséget, és a pénzügyekről való gondolkodásmódot. A tábor során nem csupán a fiatalok tudását kívánjuk gyarapítani, hanem játékokkal, tréningekkel a gondolkodásmódjukat is szeretnénk fejleszteni – mondta.


 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra