SZTE Info

kiemelt_nagykoveti_vizitek

Nagyköveti vizitek

8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora. Szegeden vendégeskedett 8 európai, 7 afrikai, 4 ázsiai, 3 közel-keleti, 2 latin-amerikai ország képviselője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Így teremtett lehetőséget az SZTE - Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes kezdeményezésére és koordinálásával - arra, hogy a nagykövetek saját benyomásokat gyűjtsenek a szegedi felsőoktatási intézményről, a városról. A diplomaták találkoztak az SZTE-n tanuló ifjú honfitársaikkal is. Remélhető, hogy a nagyköveti vizitek következményeként növekszik az SZTE külföldi hallgatóinak a száma. A szegedi egyetem iránti külföldi érdeklődést bizonyítja azt is, hogy míg tavaly 200, addig idén közel 600 külföldi fiatal jelentkezett első helyen az SZTE teljes idejű idegen nyelvi képzéseire a Stipendium Hungaricum program révén.


nagykoveti_vizitek
8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora - galéria

 


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *