Bezár

Hírarchívum

jatik

Tehetséges diákokat díjaztak az SZTE Tanulmányi és Információs Központban

Tehetséges diákokat díjaztak az SZTE Tanulmányi és Információs Központban

2016. június 02.
2 perc

Az Oktatási Hivatal 2015/2016. évi megyei tanulmányi versenyeinek díjazottjait köszöntötték 2016. június 1-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A díjátadón az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei és a Martin György Alapfokú Művészeti Iskola Borbolya csoportja adtak ünnepei műsort.


SZTE TIK OH díjátadó2


„A tehetség adomány. Meghatározása valószínűleg annyira bonyolult, hogy az egyszerűség kedvéért csak azt mondjuk, Isten adta.” – köszöntette Bráda Tibor idézetével Hadházi Ilona, az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógia Oktatási Központjának főosztályvezetője a díjátadón azokat a diákokat, akik valamiben jobbak, kiválóbbak voltak társaiknál. Kiemelte: a tehetsége önmagában nem elég, azt fejleszteni, gondozni kell. A tanárok tudják a legjobban, hogy ez milyen nagy munkát jelent, ezért az ünnepségen azokat a pedagógusokat is köszöntötték, akik felismerték a diákokban a tehetséget, és munkájukkal segítették őket.


Badó AttilaProf. Dr. Badó Attila, a Szegedi Tudományegyetem Tehetséggondozó Tanácsának elnöke azt emelte ki, hogy elismerésre kicsiknek és nagyoknak egyaránt szüksége van. A fiatalokat leginkább elismeréssel lehet motiválni és ösztönözni, sokkal kevésbé sikeres a fegyelmezés. A szegedi Tehetséggondozó Tanács több mint 10 éve foglalkozik azzal, hogy a kiválóságokat jutalmazza. Ez a kezdeményezés egyre inkább mintává válik, és egyre többen arra törekszenek, hogy a legkiválóbbakat jutalmazzák – fogalmazott.


Az Oktatási Hivatal 2015/2016. évi megyei tanulmányi versenyeinek díjazottjai mellett az ünnepségen adták át „Az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája”, „Az év legeredményesebb tehetséggondozó középiskolája” és „Az év legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusa” díjakat is.


SZTE TIK OH díjátadó


SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek