SZTE Info

kiemelt_zsonglor

Jótékonysági nap az újszülött életmentő alapítvány javára

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára rendez jótékonysági napot a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport május 14-én, szombaton. A rendezvény fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Három megyében 24. éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány – az elmúlt több mint két évtizedben a mentett babák száma kisvárosnyi, közel 25 ezer. Az Alapítvány három megyében tevékenykedik, az életveszélyben lévő csecsemőket a szegedi, kecskeméti vagy gyulai ellátóközpontokba szállítják. Most újabb műszerre gyűjtenek: egy sav-bázis meghatározót szeretnének vásárolni, amellyel egy csepp vérből kimutatható a csecsemő állapota.


Pintér Sándor professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke a jótékonysági napról szóló sajtótájékoztatóan azt mondta: a jótékonysági nap teljes bevételét ennek a berendezésnek a megvásárlására és fenntartására fordítják, előbbi 3 millió forint, utóbbi pedig egy millió forint évente.


zsonglor_sajtotajekoztatoJeddi Ágost, a szegedi Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport alapítója hozzátette: nem először támogatják az újszülött életmentőket, és úgy gondolják, hogy a május 14-i nap bevétele a legjobb helyre kerül majd. A Jótékonysági Tűzzsonglőr Gála – amelyet az Anima Prizma Mozgásműhellyel közösen rendez a Koraszülött világnap alkalmából - három helyszínen várja az érdeklődőket szombaton: 15 és 18 óra között a Dugonics téren lesz ingyenes zsonglőr játszóház, újrahasznosító műhely, a gyerekek megnézhetik az újszülött életmentő autót, és gyógyíthatnak a Teddy Maci Kórház orvosaival is. Ezen a programon 800 forintos támogatói jegy vásárlása esetén a Katandifest jóvoltából profi arcfestés várja a gyerekeket. Szintén a Dugonics téren, 16 és 17 óra között tart szülői Klubot Dr. Gyarmathy Éva (MTA Pszichológiai Kutatóintézet), a beszélgetés témája: zsonglőrködéssel a tanulási zavar, hiperaktivitás, figyelemzavar ellen.


Este 6 órától a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának átriumában rendeznek két órás tánc, zsonglőr és bűvész gálaműsort. A kétórás előadásra támogatói jegyek a helyszínen is válthatók, valamint elővételben a Sugar&Candy üzletében vásárolhatók (Szeged, Somogyi utca 11.). A jegyek ára 1500 forint, de aki többet szeretne értük fizetni, természetesen megteheti.


A Dóm téren este fél 9-kor kezdődik a rendkívül látványos, exkluzív tűztánc és tűzzsonglőr bemutató. A program ingyenes, de az Alapítvány munkatársai a helyszínen is fogadnak el adományokat.


További információk, támogatói jegyárak az esemény facebook oldalán olvashatók.

 

A rendezvény fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

 

Nyemcsok Éva Eső

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra