Bezár

Hírarchívum

kiemelt

Az SZTE-re látogatott Algéria nagykövete

Az SZTE-re látogatott Algéria nagykövete

2016. május 04.
2 perc

„A mai Algéria” címmel tartott előadást a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Központjában Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete május 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete J. Nagy László professzor közbenjárására, Nagy Katalin rektorhelyettes meghívására látogatott Szegedre május 4-én, folytatva a hagyományt, amely a szoros együttműködéseknek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem és Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti Nagykövetsége között kialakult. A kiváló kapcsolatokat igazolja, Abdelkader Dehendi immár az ötödik algériai nagykövet, aki egyetemünkön látogatást tett.


_MG_1535-001

 

Jelenleg tizennyolc algériai hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai, Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudományi, Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi és Fogorvostudományi Karán. Számuk elsősorban a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramnak köszönhetően folyamatosan bővül. Az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság és Magyarország között a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram kapcsán létrejött kétoldalú megállapodás keretében az algériai hallgatók mesterképzési szinten a mezőgazdasági, mérnöki, természettudományi, társadalom- és bölcsésztudományi területeken, valamint doktori képzésben valamennyi tudományterületen ösztöndíjas formában is tanulhatnak Magyarországon, és így a Szegedi Tudományegyetemen.


Algériai nagykövet látogatása
Az látogatáson készült fotók megtekinthetők itt:

 

Abdelkader Dehendi algériai nagykövet szegedi látogatása során tárgyalásokat folytatott a Szegedi Tudományegyetem rektorával, prof. Dr. Szabó Gábor akadémikussal, Nagy Katalin nemzetközi rektorhelyettes asszonnyal és Kruzslicz Péterrel, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős igazgatójával. Találkozott az egyetemen tanuló algériai hallgatókkal.


 

Végül „A mai Algéria” címmel francia nyelvű előadást tartott a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központban szervezett „Maghreb Nap” alkalmából.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek