Bezár

Hírarchívum

kiemelt_szesz_sajtotaj

Ingyenes előadások az első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón

Ingyenes előadások az első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón

2016. március 10.
3 perc

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót a Szegedi Egyetemi Színház március 11-15. között. A fesztiválon – amelyen minden előadás és kapcsolódó program ingyenes – a veszprémi, pécsi, debreceni társulatok lépnek fel, több játszóhelyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZESZ_Varga_NobertElőször rendez egyetemi színházi fesztivált a 2003-ban újjáalakult Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). Varga Norbert, a társulat művészeti vezetője a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a nagy elődök szellemiségét tovább vivő társulat álma valósult meg a fesztivállal, amelynek célja, hogy az egyetemi színjátszók megismerhessék egymást, egymás munkáit, és természetesen, hogy megmutathassák magukat a szegedi közönségnek.


A programba elsősorban egyetemi színházi társulatokat hívtak meg, a fesztiválon pécsi, budapesti, debreceni és veszprémi egyetemisták lépnek fel a szegediek mellett. A SZESZ azt is szeretné, ha az egyetemi színházak tagjai megismernék Szeged színes, gazdag kulturális életét, és természetesen az is cél, hogy minél többen lássák az előadásokat, amelyekre a belépés – ahogyan a fesztivál koncertjeire, szakmai beszélgetéseire is – ingyenes.



SZESZ_Balog_JozsefBalog József, a fesztivál zsűrijének tagja, a Maszk Egyesület és a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál művészeti vezetője arról beszélt, hogy az előadásokat követő szakmai beszélgetések – hasonlóan a MASZK korábbi, beavató színházi programjaihoz – segítenek abban a nézőknek, hogy egyfajta kontextus teremtődjön az előadások köré, ne csak belecsöppenjen azokba az ember. Hozzátette azt is: a Szegedi Tudományegyetemen a színjátszásnak már több mint 60 esztendős múltja van, és büszkék lehetünk arra, hogy a mostani fesztiválon több olyan is akad a meghívott fellépők között, akik Szegedről származnak: például a veszprémi társulatot vezető Drubina Orsolya vagy a fesztiválra monodrámával érkező Formanek Csaba.


A fesztivált március 11-én, pénteken 17.30-kor Prof. Dr. Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati rektorhelyettese, és Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője nyitja meg.


Az Első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó programja:


2016. március 11. (péntek)
17:30 Megnyitó (Szegedi Pinceszínház). A találkozót megnyitja: Prof. Dr. Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes (Szegedi Tudományegyetem) és Varga Norbert művészeti vezető, Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ)

18:00 Mag Műhely: Égszínkék (Szegedi Pinceszínház)
20:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka (Szegedi Pinceszínház)
21:30 Szakmai beszélgetés (Millenniumi kávéház)
22:30 Sungazers koncert (Millenniumi kávéház)
23:30 KomfortZóna koncert (Millenniumi kávéház)

2016. március 12. (szombat)
14:00 Workshop (JATE klub)
19:00 Homo Ludens Project – MASZK Egyesület: Akár Akárki (Kövér Béla
Bábszínház)
20:45 Kvazár: Formanek Csaba: Factura Lamiaceae avagy az árvacsalánfélék családjához való teremtő vonzás törvényeiről (Szegedi Pinceszínház)
22:30 Szakmai beszélgetés (Millenniumi Kávéház)
23:30 „Színház az egész zene...” - ROCKPÖRI Dr. Rock-kal (Millenniumi kávéház)

 

2016. március 13. (vasárnap)

14:00 workshop (JATE KLUB)

16:00 Utazás Nosztalgia Villamossal,17:00 Kamakiri Dance Company: Szösszenetek (IH Rendezvényközpont)

18:15 Debreceni Egyetemi Színház (DESZ): Halmi Gábor: Nyilas Misi Eksztázis (IH rendezvényközpont)
20:15 Janus Egyetemi Színház (JESZ): Örömöcskék, vétkecskék: pajzán és szerelmes népi történetek Kóka Rozália, Nagy Olga és Balázs Lívia gyűjtéseiből - tanulmány előadás (IH Rendezvényközpont)
22:00 Szakmai előadás és fesztiválzárás (Millenniumi kávéház),
23:30 Huckleberry Guys koncert (Millenniumi kávéház).


Az Első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó programja itt érhető el, a Szegedi Egyetemi Színház Facebbok oldala pedig itt található.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek