Bezár

Hírarchívum

_MG_4741

A Cseh Köztársaság nagykövete látogatott a Szegedi Tudományegyetemre

A Cseh Köztársaság nagykövete látogatott a Szegedi Tudományegyetemre

2016. október 13.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott Juraj Chmiel a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete. A diplomata megbeszéléseket folytatott az egyetem vezetőivel, ellátogatott a TIK-be és több egyetemi karra, ahol az SZTE-n tanuló hallgatókkal is találkozott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Juraj Chmiel nagykövetet és Milan Simko követ tanácsost Prof. Dr. Nagy Katalin az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes fogadta október 12-én. A cseh nagykövet szegedi látogatása során tárgyalást folytatott a Szegedi Tudományegyetem rektorával, Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikussal és Prof. Dr. Nagy Katalinnal, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettesével. A megbeszélésen szó volt – többek között – a Visegrádi Együttműködésről és a tudományos nagyberuházásként megépülő szegedi lézerközpontról (ELI-ALPS) is.


cseh_nagykovet_2016.10.12.BA
A cseh nagykövet látogatásáról készült képek megtekinthetők itt.
 



A délelőtt folyamán Juraj Chmiel ellátogatott az SZTE Bölcsészettudományi Karára, ahol dr. Kocsis Mihály, a Szláv Filológiai Tanszék vezetője és Tomas Vasut cseh nyelvi lektor fogadta. A nagykövet találkozott a kar szlavisztika szakos hallgatóival és részt vett a cseh nyelv oktatásának 10. évfordulója alkalmából szervezett emlékszemináriumon.


Ezt követően a jogtudományi karon találkozott Prof. Dr. Balogh Elemérrel, a kar dékánjával, és Dr. Kruzslicz Péter nemzetközi igazgatóval. Az Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóinak érdekes és interaktív előadást tartott a V4-ekről. Szegedi látogatása végén a Somogyi Könyvtárba látogatott, ahol megnyitotta „Comenius, a nemzetek tanítója” című vándorkiállítást.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek