SZTE Info

Még három napig lehet pályázni az SZTE ÁOK Klinikai Módszertani Pályázatára

Az SZTE Általános Orvostudományi Kara Klinikai Módszertani Pályázatot hirdet, melynek célja, hogy fiatal, de már tapasztalattal rendelkező klinikai szakemberek külföldi tanulmányút keretében, új, a betegellátásban közvetlenül hasznosítható módszert, műtéti technikát sajátítsanak el. A pályázat benyújtási határideje 2017. április 7. (péntek).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A támogatás 4 (maximum 6) hetes külföldi tanulmányutat finanszíroz 2017 második félévében, amelynek célja valamely új metodika elsajátítása, gyakorlása olyan európai intézményben, amely az adott szakma vezető intézményei közé tartozik.


A pályázónak rendelkeznie kell a pályázat témáját képező szakvizsgával, de a szakvizsga elteltét követően még 10 éven belül kell lennie (2007-ben megszerzett szakvizsgával még pályázható a támogatás).


A pályázó által benyújtandó anyagok:

 • Önéletrajz, melyben a pályázott tanulmányúttal kapcsolatos személyi kompetenciák kerüljenek részletesen ismertetésre; nyelvismeret, valamint a tudományos teljesítmény, nemzetközi és hazai konferenciákon való aktív részvétel (előadás és poszter) szintén legyen része az életrajznak (max. 2 oldal)
 • Publikációs jegyzék
 • A szakmai út ismertetése, a cél intézmény pontos megjelölése, az ott töltendő tanulmányút hosszának megadása, a tanulmányút indoklása (max. 1 oldal)
 • Szervezeti egység vezető ajánlása, annak alátámasztása, hogy a pályázó kiutazása egyaránt szolgálja annak szakmai előmenetelét és az adott klinika betegellátó tevékenységének fejlődését (max. 1 oldal).
 • A fogadó intézmény vezetőjének befogadó levele

Abban az esetben, ha 4 hetet meghaladó tanulmányútra pályázik, akkor azt külön kell indokolnia, és azt a szervezeti egység vezető ajánlásába is bele kell foglalni.


A pályázatot az aláírásokat követően pdf formátumban Sasi-Pokriva Eszternek kell elküldeni e-mail-ben (sasi-pokriva.eszter@med.u-szeged.hu) 2017. április 7. (péntek) határidővel.


A Tárgy mezőben kérjük feltüntetni: Klinikai Módszertani Pályázat


Egy kinyomtatott, eredeti aláírt példányt kérünk leadni a Dékáni Hivatalban.


A pályázatokat az SZTE Általános Orvostudományi Karának Tudományos Bizottságából felkért öttagú bíráló bizottság bírálja el. A bizottság döntéséről a pályázó 2017. április 27. határidővel e-mailben kap értesítést.

 

A pályázat által támogatott tételek:


Az utazás költsége max. 150 eFt (Repülővel, vonattal vagy autóbusszal történő utazás esetén az SZTE Nemzetközi Utazásszervezési Irodáján keresztül kell intézni a jegy beszerzését; saját gépjárművel való utazás esetén a hatályos dokumentáció kitöltésével lehet az üzemanyag díjat UTÓLAG igényelni. Az utazás költségeit - bármilyen formában is történjen – kizárólag egy oda- és egy visszaútra fedezi a támogatás.)


A szállás költsége max 40 EUR/nap (Erősen indokolt esetben lehetséges 50 EUR/nap.) (Preferált megoldás a fogadó intézmény vendégszobájának/vendéglakásának igénybevétele. Ha erre van lehetőség, akkor a fogadó intézménnyel tudatni kell, hogy a SZTE Nemzetközi Utazásszervezési Irodája által megbízott cég ajánlattételi kéréssel fogja őket megkeresni. Lehetőség van arra is, hogy a kiutazó helyben fizeti a szállás költségét, majd hazaérkezését követően számla ellenében visszaigényeli azt.)

Napidíj a hatályos rendelkezéseknek megfelelően. A napidíj 30%-a, de max. 15 EUR után nem kell adót fizetni, az e feletti összeg azonban adóköteles.


A tanulmányút végeztével, a hazaérkezést követő 2 héten belül a pályázatot elnyert kollégának úti beszámolót kell készítenie (max 1 oldal), amelyet a szervezeti egység vezetőjének előzetesen véleményeznie és ellenjegyeznie kell. A tanulmányút eredményéről szóbeli beszámolót is kell tartania a támogatott kollégának a kiküldő szervezeti egység Kari Hírlevélben előzetesen meghirdetett referálóján, amelyen a Kar vezetői is részt fognak venni. A szóbeli beszámolót a hazaérkezést követő 4 héten belül kell megtartani.


A támogatott kollégával a Kar támogatási szerződést köt a kiutazást megelőzően, amelyben az is rögzítésre kerül, hogy abban az esetben, ha a támogatott a tanulmányutat követően 3 éven belül munkaviszonyát megszünteti a Szegedi Tudományegyetemen, akkor a támogatási összeget köteles visszafizetni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.