SZTE Info

pek2017-60x210mm-flyer-vegleges-hun-page-001

Konferencia a pedagógiai mérés-értékelés legújabb eredményeiről

Az SZTE Neveléstudományi Intézete és Neveléstudományi Doktori Iskolája, valamint az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoportja tizenötödik alkalommal rendezi meg a Pedagógiai Értékelési Konferenciát (PÉK 2017). Április 6–8. között az MTA Szegedi Akadémiai Bizottságának Székházában várják a pedagógiai mérés-értékelés legújabb eredményei iránt érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencián elsősorban a pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatások, innovatív értékelési és oktatási módszerek, pedagógiai kísérletek, továbbá e területekhez kapcsolódó elméleti előadások mutathatók be.


Követve az előző években kialakult gyakorlatot, a konferencia három napján párhuzamosan zajló angol és magyar nyelvű szekciók mellett plenáris előadásokra is sor kerül. Ebben az évben először négy plenáris előadó fogadta el a szervezők meghívását. A konferencia első napján Aleksandar Baucal (University of Belgrade) a kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerek integrációjáról, a tudás vizsgálatában betöltött szerepükről tart előadást. A második napon először Racsmány Mihály (MTA, BME) a tesztelés újraértelmezéséről, a tanulás és a tudás kialakításában betöltött szerepéről tart plenáris előadást, majd Alex Kozulin (Feuerstein Institute) Vigotszkij proximális zóna elméletének széleskörű értelmezését, a többségi gyerekek esetében is alkalmazható lehetőségeit mutatja be. A konferencia záró napján Kristiina Kumpulainen (University of Helsinki) a Finnországban bevezetett sokoldalú műveltség fogalmát ismerteti az egyenlőség, az inklúzió, a 21. századi képességek és a tanulói identitás értelmezése köré csoportosítva.


A konferencia hivatalos honlapja itt elérhető: PÉK 2017

A PÉK részletes programja itt megtekinthető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *