Bezár

Hírarchívum

kiemelt_Bibliak_atadasa

Száz Bibliát kapott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Száz Bibliát kapott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

2017. december 15.
2 perc

Ötszáz teljes Biblia megvásárlásra kapott támogatást a Csongrádi Református Egyházmegye a Reformáció Emlékbizottság által hirdetett Bibliát a kórházakba pályázaton. Ebből száz példány az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeihez került.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A reformáció folyamatának 500. évfordulója alkalmából a Reformáció Emlékbizottság pályázatának köszönhetően 500 teljes nyelvű Biblia megvásárlására kapott támogatást a Csongrádi Református Egyházmegye, melyeket a megyei kórházakban osztottak szét. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 100 teljes nyelvű Bibliát kapott.


Matosné Bokor Anikó református kórházlelkész, Prof. Dr. Németh Gábor, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Pávics László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ helyettes elnöke és a Protestáns Felekezetek képviselői körében adták át december 14-én azt a száz Bibliát, melyeket a szegedi klinikákon osztanak szét.


Az átadás kapcsán Matosné Bokor Anikó református kórházlelkész elmondta: az elmúlt 7 évben kialakult annak a gyakorlata, hogy időről időre Biblia-osztásokat végeznek a klinikákon. Ennek a jó gyakorlatnak a hatására adtak be pályázatot a Reformáció Emlékbizottság felhívására. A reformáció folyamatának 500. évfordulójára emlékezve pályáztak 500 Biblia megvásárlására. Hozzátette: minden Bibliában egy kézzel készített nemzeti színű szalag található, melyet a Református Nőszövetség tagjai készítettek. Minden Biblia új fordítású, tehát könnyen értelmezhető szövegű, és mindegyik sorszámozott címkével ellátott. A szegedi klinikák mellett, a makói, a hódmezővásárhelyi és a szentesi kórházakba is került a Bibliákból.


biblia


Az átadáson Prof. Dr. Németh Gábor, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezető egyetemi tanára arról beszélt, hogy a Bibliák átadása nem időhöz kötött. 1517. október 31-én Luther Márton a Wittenbergi templom kapujára írta ki vallással kapcsolatos 95 pontját, ami ma is szemléletformáló hatással bír. Az ajándékba kapott Bibliákat Isten ajándékának is tekinthetjük, melyek a betegek gyógyulását is segítik – fogalmazott.


- A klinikai központ számára nagy öröm, amikor a mindennapi munka mellett a hitélettel is foglalkozhat, hiszen hitre nemcsak a betegeknek, hanem a hozzátartozóknak és a kórházi dolgozóknak is szüksége van. Ha Isten szava a Bibliákon keresztül ilyen közel kerül hozzájuk, akkor remélhetjük, hogy a betegek gyógyulása is könnyebb lesz – fogalmazott Prof. Dr. Pávics László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ helyettes elnöke.


Az átadás végén a Protestáns Felekezetek képviselői olvastak fel egy-egy Igét a jelenlévőknek.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek