Bezár

Hírarchívum

Új kurzusokkal folytatódik a Bölcsész Szabadegyetem az SZTE-n

Új kurzusokkal folytatódik a Bölcsész Szabadegyetem az SZTE-n

2017. február 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a 2016/17-es tanév második félévében tovább folytatódik a Bölcsész Szabadegyetem programsorozat. Az idei szemeszterben 4 képzési terület – filozófia és művészettörténet, irodalom, történelem, néprajz – 24 kurzusa közül választhatnak az érdeklődők. A program meghosszabbított jelentkezési határideje 2017. február 17-e.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara 2016 őszén indította el a Bölcsész Szabadegyetemet. A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek fel a diploma után és a diploma előtt álló érdeklődők, így a szegedi bölcsészkar a hallgatóknak is meghirdetett kurzusainak egy részét 2017 tavaszán ismét megnyitja a nem-egyetemi polgárok számára.

 

A 2016/17-es tanév második szemeszterében 4 képzési terület – filozófia és művészettörténet, irodalom, történelem, néprajz – 24 kurzusa közül választhatnak az érdeklődők. Olyan témákról hallgathatnak előadásokat, mint az ókori vallások, a hellenizmus kultúrája, a reneszánsz festészet, a felvilágosodás irodalma, Magyarország a második világháború időszakában vagy a 19. század filozófiája és magyar irodalma. A felvehető kurzusok között szerepel Schopenhauer, Nietzsche és Kierkegaard filozófiája, a gyermekirodalom, az erdélyi Mezőség és Szeged néprajza, valamint a populáris zene és a vallás interferenciái is.

 

A programban való részvétel nem jár vizsgakötelezettséggel, de a kurzusok igazolt látogatása esetén a Bölcsészettudományi Kar oklevelet állít ki a szemeszter végén a résztvevők számára. A program meghosszabbított jelentkezési határideje: 2017. február 17. A kurzusokra online és a BTK Tanulmányi Osztályán is lehet jelentkezni.

 

A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatos információk, a részvétel térítési díja és a kurzusok részletes leírásai megtalálhatók itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek