Bezár

Hírarchívum

Az SZTE Senator Honoris Causa címével is kitüntetett Bogsch Erik az Év embere

Az SZTE Senator Honoris Causa címével is kitüntetett Bogsch Erik az Év embere

2017. január 05.
2 perc

A Figyelő 2016-os Év embere díját a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, a Szegedi Tudományegyetem Senator Honoris Causa címével is kitüntetett Bogsch Erik nyerte el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Célunk, hogy a tehetséges emberek Magyarországon tudják kifejteni tevékenységüket, ezzel hozzájárulva a magyar gazdaság fejlődéséhez. A kutató-fejlesztő kollégák ugyanolyan körülmények között tudnak dolgozni, mint a nyugat-európai laboratóriumban” – hangsúlyozta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, aki 2017. január 4-én vette át a Figyelő 2016-os Év embere díját. A szakember a Szegedi Tudományegyetem Senator Honoris Causa kitüntető címénenek is birtokosa.

Bogsch Erik a Figyelő hetilap díjátadó ünnepségén - MTI tudósítása szerint - kitért arra is, hogy „az 1901-ben alapított cégnek már az első világháború után voltak leányvállalatai külföldön, a nemzetközi hálózat ma már nemcsak a régióba, hanem Nyugat-Európába, Latin-Amerikába és Kínába is kiterjed. A cég árbevételének 90 százaléka külföldről származik” – ismertette hozzátéve, hogy a nemzetközi szintű gondolkodás és viselkedés is nagyon lényeges, kiemelve a hitelességet és az átláthatóságot.”


Bogsch1_MG_6744_BA

A Széchenyi-díjas magyar vegyészmérnök, okleveles mérnök-közgazdász Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójaként másfél évtizede kiemelten támogatja a Szegedi Tudományegyetemen és az SZTE Szegedi Biológiai Kutatóközpontban végzett kutatómunkát, továbbá az egyetemi oktatást és az egészségügyi intézményeket – hangzott el az SZTE Egyetem Napi ünnepségén, 2016. november 12-én. Az SZTE Szenátusa Senator Honoris Causa címet adományozott Bogsch Eriknek. Laudációjában az is elhangzott, hogy „az SZTE és a Richter Gedeon Nyrt. között 2015-ben megújított, stratégiai jelentőségű megállapodás fő kezdeményezőjeként fontosnak tartja a felsőoktatás és a vállalatok együttműködését ösztönző pályázatokon való közös és sikeres szereplést. Tevékenységének köszönhetően az egyetemek és kutatóközpontok életében a tudományos és K+F tevékenység mellett egyre komolyabb szerepet kap az innováció és a kutatáshasznosítás, a gazdasági és vállalati szférával kialakított együttműködés.

A Richter, az SZTE és az MTA SZBK közötti együttműködések közül kiemelten kezeli a központi idegrendszeri és nőgyógyászati, valamint a gyógynövényekre alapozó készítményekkel kapcsolatos kutatásokat. Célja, hogy a tehetséges magyar fiatalok itthon kapjanak lehetőséget, így munkájuk eredményei – anyagi értelemben is – itthon hasznosulhatnak.”

SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek