Bezár

Hírarchívum

Komplex intézmény- és képzésfejlesztési program az SZTE-n

Komplex intézmény- és képzésfejlesztési program az SZTE-n

2017. július 31.
2 perc

A felsőoktatás képzési kapacitásának és infrastruktúrájának javítása, a lemorzsolódás csökkentése és a diplomások arányának növelése, valamint a technológiai fejlesztés és az innováció megerősítése a célja annak a programnak, amely megvalósítására mintegy 3,675 milliárd forint támogatást nyert az SZTE vezette konzorcium.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Főiskolával konzorciumban megvalósuló A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerő-piaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című (EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosítójú) projektjét a Széchenyi 2020 program 3 675 044 812 forinttal támogatja.

 

A négyéves projekt részeként a konzorcium az idő előtti egyetemelhagyáshoz vezető tényezők feltárását követően a veszélyeztetett hallgatók diplomaszerzését segítő szolgáltatásokat dolgoz ki és valósít meg. Az SZTE oktatási portfóliójának megújítását szolgálja a meglévő képzések modernizálása, új képzések, illetve képzési elemek fejlesztése, hogy ezáltal a kibocsájtott szakemberek még inkább megfeleljenek a munkaerőpiac kihívásainak, zökkenőmentesen és sikeresen alkalmazkodjanak a változó körülményekhez. Az oktatás módszertani eszköztárának átalakításával a hallgatókat maximálisan bevonják a tanulási folyamatba, így az egyéni igényekhez illeszkedő hatékonyabb tanulási környezet jön létre. A projekt részeként tovább bővül az oktatói teljesítménymérés és -értékelés rendszere az SZTE-n. A hagyományos tananyagfejlesztésen kívül a program kiemelt területe az e-learning szolgáltatások bővítése, az open online tanulás és az oktatási anyagok digitalizációja.

 

Az SZTE hallgatóinak csaknem hatoda már ma is külföldről érkezik. A projekt célja a külföldi diákok számának növelése a nemzetközi kapcsolatok erősítésével és az idegennyelvű képzéskínálat szélesítésével. Az egyetemen bővülnek a külföldi hallgatók és oktatók részére nyújtott szolgáltatások. A következő években fontos fejlesztési terület a hallgatói és oktatói mobilitás intenzitásának, a vendégtanárok számának növelése, valamint külföldi szakmai gyakorlóhelyek kialakítása. A kezdeményezés fontos eleme közös képzési programok indítása külföldi és kiemelten a Kárpát-medencében található felsőoktatási intézményekkel.

 

Annak érdekében, hogy a rendszeres testmozgás a hallgatók mindennapjainak része legyen, cél az egyetemi sportszolgáltatások fejlesztése. Számos sportágban és mozgásformában szakemberek irányításával foglalkozások indulnak, emellett versenyeket is szerveznek. ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA mozgásszervi problémákkal küzdő hallgatók számára külön programokat hirdetnek meg és javítják a fogyatékossággal élő diákok sportolásához szükséges feltételeket is. Az SZTE munkatársai segítséget nyújtanak ahhoz is, hogy az újonnan a városba érkező diákok folytathassák a versenysportot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek