Bezár

Hírarchívum

kep_

Az SZTE is részt vett az Egészség Kapuja kiállításon

Az SZTE is részt vett az Egészség Kapuja kiállításon

2017. június 23.
1 perc

Budapest adott otthont 2017. június 19-én és 20-án a Kína és tizenhat Közép-Kelet Európai ország képviselőinek részvételével zajló „Egészség Kapuja” egészséggazdasági konferenciának és kiállításnak, amelyen a Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Napjainkban az egészségügy globálisan az egyik leggyorsabban növekvő és leginnovatívabb szektor, amely új kapcsolatokat teremt az országok között. Az egészségügy és az egészséggazdaság területén folytatott együttműködések éppen ezért fontos szerepet játszanak Magyarország nemzetközi kapcsolataiban is.


Egeszseg_Kapuja_2017

 

A Kína - KKE konferencia és kiállítás célja a többoldalú együttműködés elősegítése az “Egy övezet, egy Út” kezdeményezés keretében. Ennek értelmében pedig, egyfajta modern ’Selyem út’ létrehozása, amely elősegíti Kína, Ázsia és Európa gazdasági integrációját az infrastruktúra fejlesztésével, valamint a kereskedelem és a beruházások növelésével. A rendezvényen résztvevő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is hangsúlyozta: „az egészség a fejlődés egyik alappillére, így az egészségügy a gazdasági fejlődéshez is hozzájárul”.

 

A Kína és 16 közép- és kelet-európai ország részvételével rendezett konferencián a Szegedi Tudományegyetemet Prof. Dr. Nagy Katalin, kiállítóként pedig az SZTE Konfuciusz Intézetének, a Külföldi Hallgatók Oktatási Központjának, Egészség-gazdaságtani Intézetének, valamint Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai képviselték.



SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek