SZTE Info

stresszmentes

Stresszmentes nap a TIK-ben

Május 10-én 12 órától stresszmentes napra invitálja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjába az SZTE TIK és az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ közös rendezvénye az egyetemi polgárokat, amelynek központjában a lazítás és az aktív pihenés áll.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stressz orvosi szakkifejezés volt, ami a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölte. Mára azonban az értelme már sokkal hétköznapibb, és nagyjából a folyamatos feszültséget, vagy tartós idegességet jelenti. Ezen állapot eléréséhez azonban általában több, negatív ingerre adott válaszreakció a szervezet részéről. Az ilyen idegállapot tartós fennállása súlyos egészségkárosodást eredményezhet. Ez ellen kíván fellépni az SZTE TIK csapata, akik 2017. május 10-i napot a stresszmentesség jegyében tartja meg!


Az egész délutános rendezvény keretei között számtalan mozgásforma várja a kedves érdeklődőket: tai chi, láb tollas, ping-pong bajnokság, tollaslabda, és B2 – Balance to the Power 2! Emellett lesznek társasjátékok, valamint zsonglőrbemutató is. A sport mellett szakképzett pszichológusok, előadók beszélnek arról, hogy hogyan is lehet a stressz mennyiségét csökkenteni, illetve annak felhalmozódását elkerülni. A látogatók akár személyes tanácsadás keretei között is beszélgethetnek szakértőinkkel, hogy egyénekre szabott tanácsokat kapjanak.


A Pizza Monkey jóvoltából frissen sült pizzákkal is készülünk, hogy az éhség ne mehessen az idegeinkre. Ha jól laktatok és szeretnétek nyerni, akkor a tombola, valamint a Konfucius Intézet által szervezett ping-pong bajnokság remek lehetőséget nyújt erre is!


Főleg hölgy vendégeikek lehet érdekes az AVON tamogatásával megvalósuló szépségsarok, ahol sminktanácsadással, kozmetikai tippekkel gazdagodhattok.


Program:
12:00-12:30 Zsonglőr bemutató
12:30-13:00 B2 - Balance to the Power 2 edzés
13:00-13:20 Zsonglőr bemutató
13:20-13:40 Szocioterápia – játékterápia- István Zalán (foglalkoztató, diplomás ápoló)
13:40-14:00 Edukáció a pszichiátriai betegekről, betegségekről - Herceg Attila (a foglalkoztatói munkacsoport vezetője)
14:00-14:30 B2 - Balance to the Power 2 edzés
14:30-15:00 Terápiás kutya bemutató - Tappancs Állatvédő alapítvány
15:00-15:30 Vegyél egy nagy levegőt! (frissítő légzőgyakorlatok stresszoldáshoz) Mihalik Kata szakpszichológus
15:30-16:00 Mozgásterápia alkalmazása - rövid előadás és gyakorlati bemutató- Pollák Antal (foglalkoztató, gyógytornász)
16:00-16:45 Tai Chi
16:45-17:00: Relaxációs módszerek a stresszkezelésben - Dr. Rudisch Tibor (klinikai szakpszichológus)
12:00-16:00 "Térj be órák" - Forráspont Lelkigondozó Szolgálat mentálhigiénés szakemberek közreműködésével (30 perces ütemezés személyenként)


Egész nap:
- A Pszichiátriai Klinika Foglalkoztatói Műhelye bemutatkozik különböző terápiás foglalkozásokkal - kézművesség
- szakemberekkel beszélgetési lehetőség az előadások és stresszkezelés témájában
- Panasznap - a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ keretein belül működő kortárssegítő csoport közreműködésével
- Láb tollas és ping-pong bajnokság – a Konfucius Intézet közreműködésével
- Tollas, társas játékok
- pizza
- tombola
- zene, tánc, jókedv

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.