Bezár

Hírarchívum

Gyermeksebész kongresszus Szegeden

Gyermeksebész kongresszus Szegeden

2017. szeptember 14.
1 perc

A Magyar Gyermeksebész Társaság 2017. szeptember 14-16. között Szegeden, a Forrás Hotelben rendezi meg 16. nemzetközi kongresszusát. Utoljára 1993-ban volt hasonló nagyságú nemzetközi gyermeksebész kongresszus Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanácskozás programja felöleli a gyermeksebészet teljes spektrumát: hasi, mellkasi, urológiai, traumatológiai, daganatsebészeti témákat, kutatásokat, köztük a legújabb laparoszkópos beavatkozásokat is. A laparoszkópos műtétek robbanásszerű fejlődése az utóbbi években lehetővé teszi ennek a technikának már újszülött korban történő alkalmazását is, egyre több betegség, fejlődési rendellenesség gyógyításában. Erről is számos beszámoló, előadás hangzik el a tudományos tanácskozáson.


A rendezvényre 13 ország 137 gyermeksebésze érkezik, köztük a szakma több nemzetközi hírű professzora, akik továbbképző előadásokon osztják meg tapasztalataikat. A Bethlen Alap támogatásának köszönhetően 30 határon túli magyar szakember is részt vesz a tudományos ülésen.


A Magyar Gyermeksebész Társaság tiszteletbeli tagjává fogadja Amulya Saxena Londonban dolgozó gyermeksebész professzort, aki eddig is sokat tett a magyar gyermeksebészet fejlődéséért. Személyesen új műtéti technikák tanításával, magyar gyermeksebészek londoni továbbképzésével, és egy alapítványt létrehozásával, mely a magyar gyermeksebészek tudományos munkáját segíti. A díj átadására a kongresszuson kerül sor.


A konferencia részletes programja itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek