Bezár

Hírarchívum

SZTE_Alma_Mater_dij_2018

Az NNG Kft. kapta az SZTE Alma Mater díjat

Az NNG Kft. kapta az SZTE Alma Mater díjat

2018. április 05.
2 perc

Tizenharmadik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel, és segíti céljainak megvalósítását. A díjazott NNG Kft. szponzorációval, kurzusokkal, tudományos projektmunkákkal, gyakornoki- és mentorprogrammal támogatja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az NNG közel 70 fős szegedi fejlesztési központjában dolgozó szakemberek közel 90 százaléka a Szegedi Tudományegyetemen végzett. Az NNG számos alkalommal segítette az SZTE-t különböző rendezvényeken való megjelenéssel, szponzorációval, gyakornokok felvételével. Így például 2015 óta minden évben kiállítóként jelenik meg az SZTE Állásbörzéjén, évente új gyakornokokat foglalkoztat, részt vesz szakmai napokon, kerekasztal-beszélgetéseken. Speciális, hat hónapos szakmai gyakorlatukkal a szegedi egyetemisták számára biztosítanak lehetőséget szakmai fejlődésre, mely során 3*2 hónapos ciklusokban ismerkedhetnek meg a hallgatók különböző szakterületekkel. Az NNG elkötelezett támogatója és résztvevője az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramnak, amibe már hatodik alkalommal kapcsolódtak be. Emellett részt vesz az alumni mentorprogram kiterjesztésében a középiskolások felé az alumni mentor utánpótlás program (AMUP) keretében.


Az NNG fontosnak tartja, hogy anyagi támogatással is hozzájáruljon a Szegedi Tudományegyetem fejlődéséhez. Támogatta többek között a szakmai IT estet, a Szegedi Innovatív Informatikai Verseny Középiskolásoknak programot, a Lányok Napját, a Természettudományi és Informatikai Kar szakmai napjait, a XXXII. OTDK döntőt és egyéb versenyeket. A cég az SZTE tudományos életében is kiemelkedő szerepet tölt be: többször indított már kurzust a Természettudományi és Informatikai Karon a navigációs rendszerekről. A cég R&D projektmunkák végzésével már több mint 20 lezárt projektet tudhat maga mögött, és több szakdolgozat elkészítésében is közreműködtek.


DSC_0058


A presztízsdíjat az SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján, Magyari Andrea HR igazgató és Fritz Zsombor a szegedi fejlesztési központ vezetője vette át Prof. Dr. Szabó Gábortól, a Szegedi Tudományegyetem rektorától.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek