Bezár

Hírarchívum

SZITBgyakornokok_-_18.12.06_

Egyetemista gyakornokok a Szegedi Ítélőtáblán

Egyetemista gyakornokok a Szegedi Ítélőtáblán

2018. december 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Ítélőtábla közötti kiváló partneri kapcsolat alapján a gyakornoki program keretében immár évek óta minden félévben fogad joghallgatókat az ítélőtábla. Az egyetemisták 12 héten át ismerkedhetnek a táblabíróság munkájával, egyebek mellett alaposabb ismereteket szerezhetnek arról, miként működnek az eljárásjogi szabályok gyakorlatban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ebben a félévben három joghallgató, Fekecs Boglárka, Győrfi Judit és Tóth Bálint élt a gyakornoki program nyújtotta lehetőséggel, akiknek kiváló ítélőtáblai munkáját oklevéllel ismerte el az ítélőtábla vezetése december 6-án a gyakorlat zárásakor.


Dr. Visontai Szabó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán működő karrier iroda vezetője elmondta: a jogi karon 15 éve indult a gyakornoki program és ma már 28 partnerrel állnak kapcsolatban. Közöttük találhatók bíróságok, ügyészségek, ügyvédi irodák éppen úgy, mint gazdasági vállalkozások, mellettük a kormányhivatalok is fogadnak a munkájuk iránt érdeklődő gyakornokokat. A diákokat foglalkoztatók pozitív tapasztalatokról számoltak be eddig, mint ahogy a diákok is dicsérték a program kínálta lehetőségeket, az őket fogadók segítőkészségét – mondta el az adjunktus.


A gyakornokok nagyon hasznosnak ítélték a táblabíróságon töltött heteket, és hozzátették, az itteni munkavégzést sikeresen tudták egyeztetni egyetemi tanulmányi kötelezettségeikkel.


„A Szegedi Ítélőtábla is csak elismerően szólhat a gyakornokok bíróságunkon mutatott hozzáállásáról. Szakmailag érdeklődőek, jól bevonhatók a napi munkába. Ezért a jövőben is törekszünk arra, hogy minél több joghallgató megismerje az ítélőtáblán folyó ítélkezési munkát. Tesszük ezt annak reményében, hogy a legtehetségesebb fiatalok közül kerüljenek ki a jövő bírái” – mondta el a gyakornoki félév zárásakor dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla igazgatási feladatokkal megbízott tanácselnöke, oktatási felelős.


Forrás: Szegedi Ítélőtábla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek