Bezár

Hírarchívum

Együtt a magyar-román-szerb határvidéken

Együtt a magyar-román-szerb határvidéken

2018. január 08.
1 perc

A hármashatár mentén a kisebbségek együttélésének vizsgálatába bekapcsolódtak az SZTE Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék oktatói és hallgatói is. Az elkészült interjúk válogatása – a közvetítőként használt angol nyelvre fordítva – kisfilmként is megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék 2017 szeptemberében szakmai közreműködőként részt vett a varsói ENRS szervezet egyhetes tanulmányútja előkészítésében a magyar-román-szerb határ menti térségben. A tanulmányút célja a kisebbségek együttélésének vizsgálata és vizuális dokumentálása, megjelenítése volt.

A kisebbségi együttélést vizsgáló kutatócsoport munkáját Mód László, az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék munkatársa előadással segítette. Az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék PhD hallgatója, Apjok Vivien a tanulmányút előkészítésében és lebonyolításában helyi koordinátorként működött közre. Az alábbi kisfilmben a készített interjúkból láthatnak részleteket az egyik legnépszerűbb videomegosztó portálon. A magyar, román, szerb nyelvű szövegek mindegyikét lefordították angol nyelvre is.

Az SZTE oktatói és hallgatói közreműködésével készült kisfilm alább megtekinthető.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek