Bezár

Hírarchívum

Három területről várják a pályázatokat a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra

Három területről várják a pályázatokat a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra

2018. január 08.
2 perc

A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat Agrártudományok, Információs technológia és Műszaki tudományok tématerületen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Hiszünk benne, hogy a sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. Különösen fontosnak érezzük a fiatal kutatónők támogatását” – olvasható a Nők a Tudományban Egyesület által 2013-ban megalapított Nők a Tudományban Kiválósági Díj pályázati felhívásában.

 

A Nők a Tudományban Kiválósági Díj elismerést olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, és aktív részesei a hazai tudományos életnek; mindemellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, így inspirálva környezetüket. A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt. A díj fővédnöke Prof. Hargittai Magdolna akadémikus.

 

Nyer minden pályázó portfóliójának összeállításával is, mert lehetőséget kap egy ingyenes és csoportos kommunikációs tréningen való részvételre.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő díj átadására 2018. március 8-án kerül sor. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.


A díjra pályázhatnak olyan, PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magukat magyar nemzetiségűnek valló kutatónők, akik kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet végeznek az adott tématerületen; aktív részesei a hazai K+F világnak; tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, cégekhez köthető; a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket.

A pályázónakaz alábbi adatokat szükséges megadnia, feltöltenie: a jelölt személyes adatai, a szakmai munkásságát bemutató dokumentumot (maximum 1 oldalon), a pályázó szakmai önéletrajzát tartalmazó dokumentumot; a tématerülettel kapcsolatos publikációinak, eredményeinek, szabadalmainak és kitüntetéseinek felsorolását tartalmazó dokumentumot; két ajánlólevelet a tématerület elismert szakembereitől, két dokumentumban.

 

A pályázatot a nokatud.hu oldalon az erre a célra létrehozott jelentkezési felület kitöltésével lehet elküldeni: kiválósági díj jelentkezés. A pályázat beküldésének határideje: 2018. január 14. 24:00 óra. További információ: info@nokatud.hu vagy telefonon: +36 30 656-4088.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek