Bezár

Hírarchívum

Átvette kinevezését Rovó László, az SZTE új rektora

Átvette kinevezését Rovó László, az SZTE új rektora

2018. május 29.
1 perc

Áder János köztársasági elnök rektori feladatok ellátásával bízta meg Rovó László egyetemi tanárt. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. július 1-jétől 2022. június 30-áig vezetheti a Szegedi Tudományegyetemet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2017. december 18-i ülésén választotta rektorjelöltjének Rovó Lászlót. Az új rektor 2018. május 28-án, a Sándor-palotában vette át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöktől.
– Úgy gondolom, hogy a hatékony rektori működés feltétele egy erős tagokból álló, hatékony kabinet fölállítása. Elkezdtük az oktatási potenciál és szerkezet, az oktatói terhelés és a szakok versenyképességének a felmérését, át szeretném világítani a kutatói hálózatot, hogy láthatóvá váljanak az erős és a megerősítésre váró csomópontok – nyilatkozta a Szegedi Egyetem Magazinnak Róvó László. Hozzátette: az infrastrukturális fejlesztések levezénylése, az új kutatási és gyógyítási technológiák bevezetése mellett meg kell állítani a fiatal tehetségek kiáramlását az egyetemről a fejlődésükhöz és eredményes munkájukhoz szükséges források és lehetőségek biztosításával.
A rektori megbízatása utolsó heteit töltő Szabó Gáborral és az SZTE kormányrúdja átvételére készülő Róvó Lászlóval készült közös interjú hamarosan olvasható a Szegedi Egyetem Magazinban.
SZTEinfo Fotó: MTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek