Bezár

Hírarchívum

A Konfuciusz Intézet elősegíti az SZTE oktatási és kulturális kapcsolatát Kínával

A Konfuciusz Intézet elősegíti az SZTE oktatási és kulturális kapcsolatát Kínával

2018. március 05.
2 perc

Kína Magyarországi Nagykövetsége 2018. február 26-án este 6 órakor tartotta a Kínai Újévi Fogadását Budapesten. Mintegy 400 vendég jelent meg a rangos eseményen, köztük a magyar-kínai kapcsolatok ismert személyiségei, híres Magyarországon élő kínaiak, kínai vállalatok magyarországi képviselői és hazánkban tanuló kínai diákok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fogadás a Tavaszünnepen szokásos hagyományos kínai oroszlántánccal kezdődött. Duan Jielong nagykövet beszéde mellett az ünnepi hangulatot tovább fokozta a téli olimpia két aranyérmet szerzett sportolója, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang részvétele. A nagykövet beszédében részletesen elemezte a magyar-kínai kapcsolatokat és mindenkinek boldogságot és sikert kívánt a Kutya Évében.


kinai_nagykovet
Duan Jielong nagykövet a magyar-kínai kapcsolatokról is beszélt.


A fogadáson megjelent Prof. Dr. Rovó László, az SZTE Szenátusa által megválasztott rektorjelölt, Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, valamint Prof. Dr. Nagy Katalin, a SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese is, akik az SZTE Konfuciusz Intézet magyar és kínai igazgatójának kíséretében érkeztek az eseményre. Az SZTE vezetői baráti és konstruktív megbeszélést folytattak Kína magyarországi nagykövetével. A vezetők kifejezték köszönetüket a Konfuciusz Intézeteket felügyelő kínai állami szerv (Hanban) felé, valamint megköszönték a Kínai Nagykövetség által a Konfuciusz Intézeten keresztül az SZTE nemzetközi programjaihoz nyújtott segítséget.


SZTE_vezetok
A fogadáson megjelent Prof. Dr. Rovó László, az SZTE Szenátusa által megválasztott rektorjelölt és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja is.

Duan nagykövet úr méltatta az SZTE elkötelezettségét a kínai reláció fejlesztésében és kifejezte reményét, hogy a Szegedi Tudományegyetem a jövőben még nagyobb szerepet játszhat az “Egy övezet egy út” kínai politika megvalósításában. A nagykövet egyúttal gratulált az SZTE Konfuciusz Intézet sikeres működéséhez, a hallgatók számának dinamikus növekedéséhez, a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztése érdekében tett erőfeszítéséhez.


Szöveg és fotó: SZTE Konfuciusz Intézet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek